KADINA MERHAMET

KADINA MERHAMET
25 Kasım Dünyada "Kadına şiddetle mücadele günü"olarak 1999'dan buyana BM kabul edilmiş.Ancak o günden bugüne kadar kadına şiddet azalacağı yerde artmış.Üstelik insan haklarını dilinden hiç düşürmeyen Avrupa'da en çok kadına şiddetin yapıldığı yerler olmuş.
Danimarka da%52,Finlandiya da%47 ve İsveçte%46 en az şiddet gören Avrupa ülkesi  Avusturya ve Hırvatistan. Bu ülkelerde kadınların yüzde 20'si şiddete maruz bırakılıyor.Avrupa Temel Haklar Ajansı son yapılan bir araştırma sonuçlarına dayanarak AB ülkelerinde her üç kadından birinin gençlik yıllarından bu yana fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığını bildirdi. Bu şekilde şiddet gören kadın sayısı Avrupa genelinde 62 milyonu buluyor ve bunlardan yüzde 5'ine tecavüz edildi.
 "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun’" adıyla hazırlanan tasarı, 8 Mart 2012 de  Dünya Kadınlar Günü’nde Meclis’te kabul edildi.
Ancak kadına şiddet azalacağı yerde artıyor. O zaman bir yerlerde yanlış giden bir durum var.Aileden başlıyarak,okulda,askerde ve medyada şiddet görüntüleri çocuklarda zihin altına kazınıyor.Böyle yetişen çocuk da bir sorun karşısında arkadaşına  şiddet uygulayarak sorunu çözmeye çalışıyor.Evlenince de eşine,eş çocuğuna şiddet uyguluyor.
İslamın insanlara verdiği eğitim anlayışı tüm eğitim kurumlarında ders olarak okutulmalı.İlkokuldan başlıyarak haftada en az iki saat islam dersi müfredata girmeli.Allahın eşimize,anne-babamıza ve komşularımıza nasıl davranmamızı çocuklarımız küçükken uygulamalı öğrenmelidir.Medya bunu desteklemeli.Bu değerlerimizi işleyen filmler,diziler çekilmeli ve Devletçe destek verilmeli.
Yoksa emperyalistlerin son kale ailemizi şehvetler üzerinden yıkma planları ahlaki çürümeyi hızlandırmaktadır.
Basra harap olduktan sonra dövünmenin faydası olmayacak.Son söz olarak ŞİDDETE HAYIR.

KADINA,ERKEĞE,ÇOCUĞA,GENCE,YAŞLIYA,
KARIYA VE KOCAYA YAPILAN ŞİDDETE HAYIR.

İNSANA VE HAYVANA YAPILAN ŞİDDETE HAYIR.

KADINA ŞİDDETİ ÇIKAR ARACI YAPAN ÇIKARCILARA DA HAYIR.

KAİNAT VE İÇİNDEKİLER BİZE EMANET anlayışı ile birbirimize şefkatle yaklaşalım.

Necip GAZEL 

Yuva-Kur Genel başkanı

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER