KAMUDA TERÖR TEMİZLİĞİ

Büyük ölçüde tasfiye eden FETÖ'cülerden sonra şimdi de terör örgütü PKK yandaşı olduğu tespit edilen 15 bin kişinin devletle ilişkisi kesilecek.

KAMUDA TERÖR  TEMİZLİĞİ
Hükümet, devlete sızan terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyor. FETÖ'cü unsurları büyük ölçüde tasfiye eden Hükümet şimdi de terör örgütü PKK'nın uzantılarını devletten temizlemek için harekete geçti. Bugüne kadar mercek altına alınan 40 bin kişiden PKK yandaşı olduğu tespit edilen 15 bininin devletle ilişkisi kesilecek.
 
YETKİ VERİLDİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadele konusunda "milli seferberlik" çağrısı yaparken hükümet de FETÖ'den sonra PKK'lıların devletten temizlenmesi için düğmeye bastı.
 
Hükümet, terörizmle mücadelede yeni güvenlik konseptini yaşama geçirdi. Güvenlik güçlerine tam yetki verilirken, terör örgütü PKK'nın belediyelerden kamu kurumlarına kadar her alanda temizlenmesi için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Devlet memurları kanunu başta olmak üzere yeni hukuksal düzenlemeler de yapılacak.
 
YURTDIŞI BAĞLANTILARI KESİLECEK
 
Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalar tamamlanarak yürürlüğe konulack. Devlet içinde devlete ihanet edene kesinlikle fırsat verilmeyecek. Yurtdışında yürütülen lobi faaliyetleri konusunda da bir dizi adım atılacak. Ülkelerine ihanet eden bu odakların yurtdışı bağlantıları kesilecek.
 
Teröre destek verenlerin devlet ihalelerine kendileri ve başkaları adına katılmalarının da önü kesilirken, devlet kadrolarına da bir bir neşter vurulacak.
 
TOPLAM 40 BİN KİŞİ İNCELENDİ
 
Hakkında soruşturma açılan, teknik takibe takılan 40 bine yakın isim hakkında yürütülen inceleme tamamlandı. Bu isimler içinde örgüte doğrudan destek veren, bunlara bağlı derneklerde aktif çalışan, belediyelerin organizasyonlarında yer alan, çocukların dağa çıkmasını teşvik eden isimler de yer alıyor.
 
Terör örgütünün Avrupa'daki organizasyonlarında görev alanlar da bu kapsam da degerlendirildi. Bu listede yer alan yaklaşık 15 bin kişinin örgütle bağlantısı ortaya kondu. Kamuda görevli olanlar ihraç edilirken, belediye ve diğer kuruluşlardakilerin de işine son veriliyor.
 
TEK BİR PERSONEL KALMAYACAK
 
Kamuda sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK'yı destekleyen, devletin imkânlarını kullandıran tek bir personel kalmayacak.
 
Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda PKK'yı destekleyen, devletin imkânlarını örgüte kanalize edilenler hakkında soruşturma açılırken, taşeron işçilerin kadroya alınmasında da bu tablo dikkate alınacak. Örgüt bağlantılı personel alımı, finansman akışına yönelik bulgular ışığında yürütülen soruşturmalar da "terörün finansmanı suçu" kapsamında değerlendiriliyor. Özellikle bölgedeki belediyelerde çalışan taşeron personel konusunda hassas bir çalışma yürütülüyor.
 
BELEDİYELERDE MİLİTAN YETİŞTİRİYORLAR
 
İçişleri Bakanlığı'nca 11 Eylül'den bu yana DBP'de olan 3'ü büyükşehir, 4'ü il belediyesi olmak üzere 35'ün üzerinde belediyeye kayyum atandı. 4HDP'li bütün belediyelerin bugüne kadar yaptığı ihalelerden personel alımına kadar tüm çalışmaları mercek altına alındı.
 
Bu belediyelerin elindeki gençlik merkezi, kampı, halk merkezi başta olmak üzere terör propagandası, militan devşirme amaçlı kullanılan sosyal kuruluşlar kamuya devrediliyor.
 
Belediyeler, il özel idareleri, yatırımcı kuruluşlar ve diğer devlet dairelerinde terör örgütü PKK lehine faaliyet yürüten, sosyal medyada propaganda yapan, asker, polisi hedef alan paylaşımlar yapan tek bir isim kalmayacak. OHAL kapsamında devletin içine sızan örgüt destekçileri de ihraç edilecek.
 
İstihbarat ve emniyetin yürüttüğü incelemelerde ilk etapta teknik takibe takılan 15 bine yakın örgüt üyesi devletten atılacak.
 
Kaynak: Sabah
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER