KAR KIYAMET AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Önce Valiye sonra vatandaşlara teşekkür ederek dün etkili olan kar yağışıyla mücadele çalışmalarının 250 araç ve 1300 personelle sabaha kadar sürdüğünü belirtti.

KAR KIYAMET AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Bugün itibarıyla baktığımızda İstanbul'un hiçbir noktasında problem yaşanmıyor. Kapalı köy yolu yok, her yere ulaşıldı'' dedi.

Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, dün İstanbullular'ın kar yağışıyla uyandığını hatırlattı.

Kentin kuzey kesimleri başta olmak üzere bazı bölgelerde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklığının 13 derece düşmesiyle oluşan buzlanma nedeniyle 344 trafik kazası meydana geldiğini, Sarıyer, Beykoz, Arnavutköy ve Beylikdüzü gibi bölgelerde ulaşımda ciddi problemler yaşandığını söyledi.

Ekiplerinin her zaman olduğu gibi ciddi çalışma yürüttüğünü aktaran Topbaş, Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadelede ekipman olarak yeterli seviyede bulunduğunu vurguladı.

Topbaş, uyarıları dikkate alarak kar lastiği kullanan ve takip mesafesini arttıran İstanbullular'a teşekkür ederek, bu sayede daha büyük sıkıntıların yaşanmasının önüne geçildiğini ifade etti.

Trafik kazalarının ve yolda kalan araçların ciddi yoğunluklara neden olduğunu dile getiren Topbaş, bu durumdan en çok etkilenen yerin Sarıyer Madenler bölgesinin olduğunu kaydetti.

Topbaş, sabaha kadar çalışmaları AKOM'daki yetkililerle irtibat halinde takip ettiklerini anlatarak, ''Sabaha kadar 250 aracımız ve 1300 personelimiz çalışmalarını sürdürdü. Bugün itibarıyla baktığımızda İstanbul'un hiçbir noktasında problem yaşanmıyor. Kapalı köy yolu yok, her yere ulaşıldı. Zaten dün itibarıyla da ana arterlerde problem yaşamadık. Şehir merkezi ağırlıklı çalışmalar sayesinde bir sıkıntı yaşanmadı. Bugün itibarıyla da kentin hiçbir noktasında bir ulaşım problemi yok'' dedi.

Meteorolojik değerlendirmelere göre yaptıkları çalışmalarda dünkü kar yağışının bugün beklendiğini ifade eden Topbaş, ancak daha önce ve etkin şekilde kar yağışının olması nedeniyle sıkıntının ortaya çıktığını dile getirdi.

''305 evsiz vatandaş himaye altına alındı''

Kadir Topbaş, Metin Oktay Spor Tesisleri'nde 305 evsiz vatandaşın himaye altına alındığını bildirdi.

Kentte dünkü fırtınada 19 ağacın yıkıldığını ve 5 çatının uçtuğunu belirten Topbaş, kar kalınlığının Beykoz, Çatalca, Riva ve Bahçeköy bölgesinde 40 santimetreye, Kemerburgaz, Arnavutköy, Çamlıca ve Başakşehir'de

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER