KÖYLERDEKİ BOŞ OKUL BİNALARI NE OLACAK ?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu kez boş okul binalarını sordu.

KÖYLERDEKİ BOŞ OKUL BİNALARI NE OLACAK ?
Özellikle Kandıra bölgesinde bir çok köy okulunun boş olduğunu belirten Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

OKUL BİNALARI NE OLACAK?
Önergesinde; Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı birçok köy mahalle statüsü kazanmasına rağmen sorunlar çözülmemiş aksine daha da artmıştır diyen Türkkan; Kandıra’ya bağlı birçok köyde eğitim taşımalı sistemle yapılmakta, öğrenci sayısı az olan köylerde okula giden çocuklar kendi köylerinde değil, birkaç kilometre uzaklıktaki bir köyde öğrenimlerine devam etmektedir ifadesini kullandı.

TEKSEN KÖYLÜLERİ LİSE, İSTİYOR
Birçok okulun boş kaldığını, kaderine terk edildiğini önergesinde vurgulayan MHP Kocaeli Milletvekili; Duraklı, Üğümce, Çalyer, Çakmaklar, Çalca, Deliveli, Antaplı ve Sarıgazi köylerinde okul binalarının boş olduğunu ve kullanılmadığını ifade etti. Türkkan; Teksen ve Eğercili Köylerindeki eğitim sorunlarına da önergesinde yer verdi.

İşte Türkkan’ın soru önergesi:

Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı birçok köy mahalle statüsü kazanmasına rağmen sorunlar çözülmemiş aksine daha da artmıştır. Kandıra’ya bağlı birçok köyde eğitim taşımalı sistemle yapılmakta öğrenci sayısı az olan köylerde okula giden çocuklar kendi köylerinde değil birkaç kilometre uzaklıktaki bir köyde öğrenimlerine devam etmektedir. Bu yüzden birçok okul boş kalmış, kaderine terk edilmiştir. Duraklı, Üğümce, Çalyer , Çakmaklar, Çalca, Deliveli, Antaplı ve Sarıgazi köylerinde okul binaları boştur ve kullanılmamaktadır. Teksen Köyü’ndeki 3 katlı, 12 derslikli okul binasında da eğitim yapılmamakta öğrenciler taşımalı sistemle Akçaova’ya gitmektedir. Yaklaşık 650-700 nüfusa sahip Teksen köylüleri kendi köylerinde bir lise açılmasını istemektedir.

Yine Kandıra’ya bağlı Eğercili Köyü’nde yer alan Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun çevre düzenlemesine ihtiyaç vardır.

Bu nedenle;

1-Kandıra’ya bağlı Duraklı, Üğümce, Çalyer , Çakmaklar, Çalca, Deliveli, Antaplı ve Sarıgazi köylerinde kaderine terk edilen okul binalarının başka bir amaçla kullanılması düşünülmekte midir, bu binaların akıbeti ne olacaktır?

2-Yaklaşık 650-700 nüfusa sahip Teksen Köyü’ndeki 3 katlı, 12 derslikli okul binası neden eğitim için tercih edilmemiştir, bu binanın nasıl değerlendirilmesi düşünülmektedir?

3-Teksen Köylülerinin lise talebi karşılanacak mıdır, bu köye lise yapılması düşünülmekte midir?

4-Eğercili Köyü’nde yer alan Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun çevre düzenlemesi ihtiyacı karşılanacak mıdır?
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER