MEB,BU TAM BİR VAHŞET

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle, başta Güneydoğu kentleri olmak üzere, Türkiye'de yaşanan protestoların bir hedefi de okullar oldu

MEB,BU TAM BİR VAHŞET
Okullara yönelik saldırıların bilançosunu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin açıkladı; Son iki gün içinde bölgede 70'den fazla okula saldırı düzenlendi.

Tekin, twitter hesabından yaptığı açıklamada, okullara yönelik saldırıların ayrıntılarını şöyle açıkladı;

"Son bir kaç gün içinde Şırnak’ta 12, Diyarbakır’da 11, Muş’ta 11, Siirt’te 8, Van’da 11, Mardin’de 19 okula yönelik saldırılar oldu."

EĞİTİM YILININ BAŞINDAN BU YANA 100'DEN FAZLA OKUL ZARAR GÖRDÜ

Tekin, eğitim öğretim yılının başından bu yana 100'den fazla okulun da saldırıya uğradığını vurgulayarak, şöyle dedi;

"BU TAM BİR VAHŞET"

"Dünyanın hiç bir ülkesinde kendi çocuklarının eğitim gördüğü okulları yakmak demokratik bir hak arama mücadelesi olarak tanımlanamaz. Bu okulların bir kısmı tamamen, bir kısmı da kısmen kullanılamaz hale geldi. Bir tarafta okul yatırımında ve öğretmen istihdamında bölgeye yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları, diğer tarafta ise bölgeye giden öğretmenlere yönelik tehdit, baskı ve taciz yollarıyla mesleklerini yapamaz hale getirme,
okulları yakarak kullanılamaz hale getirme terörü. Kimse kusura bakmasın vandallık tabiri bile hafif kalıyor. Bu tam bir vahşet."

hürriyet
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER