MEB'DE MÜDÜR YARDIMCILIĞI KRİZİ

MEB'DE MÜDÜR YARDIMCILIĞI KRİZİ
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği kapsamında, müdür görevlendirmeleri tamamlandı.

Uzun bir süredir devam eden süreç, MEB'de büyük bir değişimi de beraberinde getirdi.

Yeni yönetici görevlendirme sisteminde, bakanlık bir çok yenilik yaptı.

İk aşamada, 4 yıllık görev süresini tamamlayan mevcut yöneticilerin devamına bazı kriterler getirildi. Bu kriterlere göre Öğretmenler, Öğrenci Temsilcisi, Okul-Aile Birliği, İlçe Yöneticileri tarafından puanlama yapıldı ve 75 üzeri alan müdürler yöneticiliklerine devam etti.

İkinci aşamada, müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirme kapsamında, ihtiyacın 3 katı aday yönetici seçildi. Bu yönetici adayları aldıkları mülakat puanları da eklenerek müdür olarak görevlendirildiler. Süreç tüm illerde bir kaç gün içinde tamamlanmış olacak.

MÜDÜRBAŞYARDIMCILIĞI VE MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVLENDİRİLMELERİ BAŞLIYOR

Yöneticilikte 3. aşamayı ise, Müdürbaşyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı görevlendirme süreci oluşturuyor.

Bazı illerde görevlendirmelere başlanmış, okullarda müdürbaşyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerinin bir kısmı yapılmıştı.

Ancak, son yapılan müdür görevlendirmeleri sonrasında ülke genelinde kapsamlı bir müdür yardımcılığı görevlendirme süreci yaşanacak.

Bir hafta içerisinde yeni müdürlerin de görevlerine başlayacağını düşündüğümüzde, önümüzdeki hafta müdür yardımcılığı için kritik bir süreç başlayacak.

MÜDÜR YARDIMCISI NASIL SEÇİLECEK

MEB Yönetmeliğine göre, müdürbaşyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerini okul/kurum müdürlükleri teklif edecek. İl müdürlükleri tarafından valilik onayı ile görevlendirilecek.

Sorun da burada başlıyor.

Esasında, yönetmeliğin pek çok sıkıntıları olmasına rağmen, belki de en çok takdir edilen konusu, müdür yardımcılarının seçiminin ilgili müdürlüklerce yapılması olmuştu.

Yönetimde uyumun sağlanması ve sorumluluğu paylaşmak adına, müdür yardımcılarını hiç bir etki ve baskı altında kalmadan ilgili okul/kurum müdürleri seçmelidirler.

İL VE İLÇE MÜDÜRLERİ BASKISI

Müdür yardımcılığı görevlendirmeleri kapsamında bazı okullarda çoktan listelerin yapıldığı, hazırlandığı söyleniyor.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri'nin okul müdürlerine baskı yaptığı yönünde çok sayıda duyum almaktayız.

Buradan çok değerli il ve ilçe milli eğitim müdürlerine sesleniyoruz; mevcut okul yöneticilerin seçiminde siz söz sahibi değil miydiniz?

Kendi seçtiğiniz okul müdürlerine güvenmiyor musunuz?

Şimdi lütfen bırakalım, her okul müdürü, çalışma arkadaşını kendi seçsin.

Aksi durumda, istemedeği yardımcılarla okulunu yönetmeye çalışacak okul müdürleri; hem sıkıntı yaşayacaklar, hem performansları düşük kalacak, hem de çalışma barışını olumsuz etkileyecek sorunlarla karşılaşabileceklerdir.

Sami Aydoğan

MemurPostasi.Com
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER