MEB'DEN İLÇE MÜDÜRLERİNE "YÖNETİCİ ATAMA" SORUŞTURMASI

MEB Okul Müdürlerinin puanlama sürecindeki ilçe milli eğitim müdürlerine soruşturma açtı

MEB'DEN İLÇE MÜDÜRLERİNE "YÖNETİCİ ATAMA" SORUŞTURMASI

Bilindiği gibi geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos ayları içinde İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri tarafından okul müdürleri puanlamaya tutulmuş ve 75 puan altında kalan bir çok müdür görevden alınmıştı.

Bu süreç hakkında da bazı sendikalar tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Son edinilen bilgilere göre, okul müdürlerine yetersiz puan verdiği iddia edilen bazı ilçe müdürlerinin hakkında soruşturma açıldı.

İlk olarak Bilecik ilinde açılan soruşturmanın ardından, Sakarya'da da bir hazırlık olduğu yönünde bilgiler gelmeye başladı. Sonrasında ise soruşturmaların .bütün Türkiye'ye yayılması bekleniyor.

Soruşturmalarda öne çıkan konular ise şöyle;

- Eğitim-Bir-Sen üyesi olmayanlara yetersiz puan verilmesi

- 4-5 yıllık okul müdürlerine 3-4 aylık, hatta bazı illerde 1 aylık ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin  puan vermesi,

- Okul aile birliği, öğrenci ve öğretmenlerden tam puan alan yöneticilere verilmeyen puanların nedenleri

- vb.

 

Türkiyeeğitim.com

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mete Benli
Mete Benli - 9 yıl Önce

Koltuğa yeni oturtulmuş ilçe müdür ve yardımcıları kimseyi tanımadıkları halde; Ek 1 deki soruların somut belgeleri olmayanlara 100 puan verdiler, somut belgeleri olanlara, öğretmeni, velisi, öğrencisinden tam puan alanlara düşük puan verdiler. Vefat eden müdüre 100 puan verdiler. İl ilçe müdürleri, yardımcıları kendilerine ve sendika yöneticilerine yüksek puan verdi. Bunlar idari soruşturma konusudur. Ayrıca görevi kötüye kullanma ve ayrımcılık yapma ithamıyla adli soruşturma konusudur.

SIRADAKİ HABER