MEB'DEN SINAV ÜCRETİ AÇIKLAMASI

Öğretmenlerin Beklediği Haber Geldi! MEB'den Sınav Ücretleri Hakkında Açıklama

 MEB'DEN SINAV ÜCRETİ AÇIKLAMASI
MEB'den, öğretmenlerin sınav ücretleri ile ilgili açıklama yapıldı. 2016 yılında yapılan Merkezi Sistem Sınavlarına ait ödeme işlemleri ile ilgili açıklama ekte sunulmuştur. Bütün giriş işlemlerinin bu açıklama doğrultusunda en kısa sürede tamamlanması gerekmektedir.
 
AÇIKLAMA:
 
2016 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınavları ücretleriyle ilgili Makam Onayı 05.05.2016 tarihinde imzalanmıştır.
Onaya göre mss.meb.gov.tr adresinde kayıtlı Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programında gerekli ücret güncellemeleri yapılmıştır.
 
1-      Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınav/Mazeret  (Hafta Sonu) Sınavlarında; Bina Yöneticisi, Bina Yönetici Yrd., Salon Başkanı, Gözetmen, Yedek Gözetmen ve Yardımcı Engelli Gözetmenlere anılan Usul ve Esaslar kapsamında belirlenecek sınav ücretlerinin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin “01.1.5.01-Ek Çalışma Karşılıkları” ekonomik kodundan ilgili okul müdürlükleri tarafından (KBS) sistemi üzerinden ödeme işlemleri yapılacaktır.
 
2-      Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınav/Mazeret (Hafta İçi) , sınavlarında eskisi gibi Bina Yöneticisi, Bina Yönetici Yrd., Salon Başkanı, Gözetmen, Yedek Gözetmen ve Yardımcı Engelli Gözetmene sadece 5 saat ekders ödemesine devam edilecektir.
 
3-      27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınav II.Dönem sınavında Bölge Sınav Koordinasyon Kurulu (Emniyet, Jandarma), Sınav Güvenlik Koordinatörü ve Sınav Güvenlik Amiri görevli girişleri ekrana tanımlanmış olup, ilgili personel kayıtlarının yapılması gerekmektedir.
 
4-      Yukarıda belirtilen bilgiler doğrultusunda tüm giriş işlemlerinin acilen yapılması, kontrollerinin sağlanması ve onaylama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
 
5-      Tüm girişler gerçekleştirildikten sonra görev yapanların IBAN bilgilerinde sorun yaşanmaması için sınava katılan(MEB personeli için) kişilerin MEBBİS üzerinden (Sınav İşlemleri Modülü) IBAN güncelleme kısmına girerek yeni IBAN’larını değiştirmeleri halinde;  kayıtlı tüm sınav işlemlerine ait IBAN bilgilerini güncelleyebilirler. Bu duyurunun tüm ilçe ve okul müdürlüklerine acil olarak bildirilmesi önemlidir.
 
 
İyi Çalışmalar
 
NOT: Bu duyurunun tüm İl ve İlçe MEM ile Okul Müdürlüklerinde Sınavlardan sorumlu kişilere acil olarak bildirilmesi gerekmektedir.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER