'MHP İKTİDARINDA EMEKLİLERİMİZ İKİNCİ BAHARINI YAŞAYACAK'

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 10 milyon emekliye yüzde 100 zam verilse dahi bin odalı kaçak saraya harcanan 7 milyar lirayı bulmayacağını söyledi.

'MHP İKTİDARINDA EMEKLİLERİMİZ İKİNCİ BAHARINI YAŞAYACAK'

Yılmaz, "7 Haziran’dan itibaren başlayacak MHP iktidarında emeklilerimiz ikinci baharını yaşayacak. Taşeron işçiliği kaldırıp, tüm taşeron işçileri kadroya alacağız." dedi.

MHP Sarıçam İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Sarıçam’dan Ankara’ya İktidar Yürüyüşü’ toplantısına MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca ile birlikte katılan Yılmaz, milliyetçi harekete gönül verenlerin fedakarca çalışmasıyla partisinin 30 Mart yerel seçimlerinde Adana’da büyük bir başarı gösterdiğini, aynı başarıyı 7 Haziran’da da tekrarlayacaklarına inandığını vurguladı.

‘AKP İKTİDARI ÇOCUKLARINA VİP KADRO AÇIYOR’

Milletin evlatlarının yoksulluk ve geçim sıkıntıyla boğuşurken AK Parti iktidarının, saraylarda, yatlarda, beş yıldızlı otellerde sefa sürdüğünü dile getiren Seyfettin Yılmaz, "Bu ülkede ‘Sessiz yığınların sesi olacağız’ diye iktidar olanlar, ay sonunu getiremeyen emeklilerimizi, günü siftahsız kapatan esnafımızı, yıllarca dirsek çürütmüş ancak iş bulamayan gençlerimizi görmüyor. AKP milletvekilleri, çocuklarını, yandaşlarını özel kalem üzerinden VİP kadrolara almakla meşguller. 130 bin yandaşı bu şekilde kadrolara yerleştirdiler. Devletin milyonlarca dolarını saraylarda, yatlarda, katlarda, beş yıldızlı otellerde, kırmızı halılarda iç ederek günlerini gün ediyorlar. İnşallah bunlar 7 Haziran’da son bulacaktır." dedi.

"BİZE DİYORLAR Kİ NEREDEN BULACAKSINIZ?"

Devlete 30 yıl, 40 yıl hizmet eden ancak, aldığı maaşla ay sonunu getiremeyen emeklilerin MHP iktidarında rahat bir nefes alacağını müjdeleyen Seyfettin Yılmaz şunları söyledi: "Bize diyorlar ki ‘nereden bulacaksınız?’ Bir örnek vereceğim size; sadece kaçak saraya, bir şatafat uğruna harcadıkları parayla 7 milyar eski parayla 7 katrilyon lira. O saray bir ihtiyaçtan mı doğdu? 11 cumhurbaşkanına ev sahipliği yapan Çankaya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü neyinize yetmiyordu? O sarayı araştıran, Meclis kürsüsüne taşıyan milletvekili olarak söylüyorum; sarayın içerisinde hamam var, sauna var, jakuzi var… O sarayın granitlerinin metrekaresi 250 dolara İtalya’dan, bilmem nereden gelmiş yeşil granit… Sadece bir bardağa bin dolar ödemişler. Şimdi buradan soruyorum; 7 katrilyonla ne yapılır biliyor musunuz? Türkiye’deki 1 milyon 800 bin taşeron işçisine kadro verirsiniz. 10 milyon emeklimize yüzde 100 zam verirsiniz, 7 katrilyon etmiyor. İşçilerimize, memurlarıma bu maaşı verseniz ne olurdu? Hani siz ‘fakir fukara, garip guraba’ diyordunuz? Hani siz ‘Sessiz yığınların sesi’ diyordunuz? Yolsuzluklara hiç girmiyorum… O para kasalarındaki, ayakkabı kutularındaki milyon dolarlara girmiyorum… Sabaha karşı sıfırlanan milyarlara, yani katrilyonlara hiç girmiyorum. İşte bu paralar, Sarıçam’da, Aladağ’da, Kozan’da, İmamoğlu’da, Tufanbeyli’de, Saimbeyli’de, Feke’de alın teriyle geçinenlerin paralarıdır. Onların hesabını soracağız. 7 Haziran’da iktidara geldiğimiz andan itibaren, yedikleri haram paraları boğazlarının dibine kadar girip, almazsak namerdiz."

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER