MİLLETVEKİLİ MAAŞ ZAMLARINA DAVA ...

ÇETKODER, VEKİL MAAŞ ZAMLARI İÇİN VERYANSIN ETTİ, DAVA AÇACAKLARI​NI KAYDETTİ

MİLLETVEKİLİ MAAŞ ZAMLARINA DAVA ...
Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Bugün basına yansıyan, Milletvekillerinin 2015 Maaş Zamları ile ilgili tepki gösterdi, bu adaletsizliğe artık bir son verin çağrısı yaptı.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,  “Bugün basına yansıyan haberlerden, Meclis'e sunulan bütçe yasa tasarısıyla milletvekillerinin emekli aylığı ve maaşlarında 2015 yılında yapılacak artışların netleştiğini, Milletvekillerinin emekli aylıkları yüzde 9.5, maaşları da yüzde 7 oranında artacağını, Emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçecek aylık para bin 700 lira artarak 23 bin 200 lira olacağını, Halen görevdeki 536 milletvekilinden yaklaşık 400'ü, aynı zamanda emekli aylığı da aldığını, Yüzü aşkın milletvekili ise yaşları tutmadığı veya toplam çalışma süreleri 25 yılı bulmadığı için sadece normal maaş aldığını, Bu gruba giren milletvekillerinin de maaşlarının ocak ayında bin lira artacağını öğrenmiş bulunduk. Gel de bu durum karşısında isyan etme!” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bu ülkede yaşayan herkesin durumu belli. Ücretlinin durumu belli… Asgari ücretli belli, memur ve işçinin durumu belli… Esnafın durumu belli… Emeklinin durumu belli... İşçi memur emeklisi ile Bağ-kur emeklisinin durumu belli… Bu durumlar ortada iken, siz kalkıyorsunuz, milletvekili maaşlarına zam yapıyorsunuz. Bu nasıl bir adaletsizlik ve hakkaniyetsizliktir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “insan Allah’tan korkar, kulundan utanır. Bunlarda utanma, duygusu da kalmamış, Allah’tan korkma denen haslet de kalmamış. İşçi memur geçim sıkıntısı çekerken, emekli açlıkla ve yoklukla mücadele ederken, kendi maaşlarında böyle artışlar yapmanın hangi vicdan ve merhamet duygusu ile bağdaştığını sormak istiyorum. Bunun neresinde adalet ve hakkaniyet, eşitlik ölçüsü var? Kendi çıkarları söz konusu oldu mu mecliste grubu olan her parti, bir anda el ele veriyorlar. Memleketin, milletin çıkarı söz konusu oldu mu, bunlardan kırk çeşit türkü dinliyoruz. Kimi Ali Avaz’dan söylüyor, Kimi Ankara’lı Turgut’tan, kimi Kahtalı Mıçi’den söylüyor (!) Şu halimem yanaktan ilimam dudaktan anlayışından vazgeçin, bizlere de kulak verin! Her iri birer tüketici olan emekliyi ve çalışan kesimin durumunu da düşünün. Yeter artık ya! Nedir bu adaletsizlik ve hakkaniyetsizlik, Milletin sırtından inin” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Eğer bu adaletsiz ve hakkaniyetsiz zamları vekillere verirlerse, bu işin takipçisi olacağız, iptali için gereken davaları açacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER