MÜDÜRLERE PUANDA 'SAHTECİLİK' İDDİASI

Müdürlükte dört yılını dolduran idarecilerin görev sürelerinin uzaması için yapılan puanlamada 75 puan barajının altında kalan eğitimcilerden birçoğu yargıya başvurup yürütmeyi durdurma kararı çıkarırken, Türk Eğitim-Sen ise bazı örneklerde evrakta sahtecilik yapıldığı iddiasında.

MÜDÜRLERE PUANDA 'SAHTECİLİK' İDDİASI

  Görevde 4 yılı dolduran 16 bini aşkın okul müdürü, 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmuştu. Puanlamada, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin etkisi yüzde 60, okuldaki diğer paydaşların (öğretmen, öğrenci ve veli) etkisi ise yüzde 40 oranındaydı. 75 puan barajını geçemeyen okul müdürleri görevden alınmıştı. Eğitim-Sen’e göre görevden alınan müdür sayısı 7 bini buldu. Birçok müdür karara itiraz ederek yargıya başvurdu. Mahkemelerden bu konuda açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları gelirken, Türk Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanı Enver Demir, bazı değerlendirme formlarında sahtecilik yapıldığını iddia etti. Bu örneklerden biri, İstanbul Küçükçekmece Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Ağırsoy’la ilgili. Ağırsoy, yeni atanan ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri tarafından olumsuz puan verildiği ve müdürlüğünün elinden alındığı gerekçesiyle dava açmıştı. Davada mahkemeye sunulan belgelerde öğretmenlerin ‘evet’ şeklinde olumlu verdikleri puanların ‘hayır’ olarak değiştirildiği öne sürüldü.
Görevden alınan müdür Mehmet Ağırsoy, süreci şöyle anlattı: “75’in üzerinde puan alamadığım için görev sürem uzatılmadı. Bu görev süremin uzatılmamasıyla ilgili yargıya gittim. İstanbul 7’nci İdare Mahkemesi’nde davam görülmekte. Mahkeme davalı idareden yani İstanbul Valiliği’nden düşük puan verilmesi ile ilgili bilgi ve belgeleri istedi. İstenilen belgeler içinde gönderilen değerlendirme formuna baktığımda, okulumuzda görevli öğretmenlerin ‘evet’ olarak yapmış oldukları değerlendirmeleri ‘hayır’a dönüştürerek mahkemeye sunduklarını gördüm. O değerlendirme formunda bunu görünce üç öğretmen arkadaşımla görüştüm. Öğretmenler, ‘Bir tek bile ‘hayır’ demedik. Kriterlerin tamamına ‘evet’ dedik’ dediler. Davamın görüldüğü İstanbul 7’nci İdare Mahkemesi’ne giderek ‘Biz Mehmet Ağırsoy hakkında böyle bir değerlendirme yapmadık. Size gönderilen değerlendirme formunda tahrifat yapılmıştır’ diyerek yazılı beyanda bulundular. Bakanlığa ve Başbakanlık’a değerlendirme formları üzerinde tahrifat yapanların bulunarak hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasıyla ilgili şikâyet dilekçesi gönderdim.”

BAKANLIKTAN BAŞARI BELGESİ ALMIŞTI

Aydın’ın Söke ilçesi Fatma Tüzzehra Orhun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde görev yapan Serkan Ceylan da görevden alınan müdürler arasında. Ceylan, hukuki yola başvurunca mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Eğitim-Sen Aydın Şube Müdürü Ali Gün, 20 Haziran 2014’te Ankara’ya davet edilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başarı belgesi verilen Ceylan’ın Eğitim-Sen üyesi olduğu için bu duruma tabi tutulduğunu öne sürdü:
“Arkadaşımıza 68 paun verilmiştir. Şimdi siz bakanlık olarak takdir ettiğiniz, herkese vermediğiniz bir belgeyi o okul müdürüne veriyorsunuz. İki ay sonra görevden alıyorsunuz. İki ay içinde görevden almayı gerektirecek herhangi bir olay da yok. Arkadaşımız Eğitim-Sen üyesi olduğu için görevden alındı. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.”

Serkan Ceylan, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararından sonra göreve iadesi için başvurdu, kararı bekliyor. Ceylan, “20 Haziran’da Bakan Nabi Avcı’nın da bulunduğu ortamda, Bakan Bey’in imzasının bulunduğu başarı belgesi verdiler. 20 Temmuz’da yeni gelen Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri beni başarısız buldu. O arada da herhangi bir soruşturma, şikâyet olmadı. Trajikomik bir durum” görüşünde.

 

hürriyet

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER