NAKİL ÇIKMAZI İKİLİ EĞİTİMLE ÇÖZÜLÜR MÜ ? VELİLER TEPKİLİ

Anadolu Liselerinde İkili Öğretim Uygulamasına veliler tepkili

NAKİL ÇIKMAZI İKİLİ EĞİTİMLE ÇÖZÜLÜR MÜ ? VELİLER TEPKİLİ
MEB, TEOG'da nakil çıkmazını ikili eğitimde buldu.

Kontenjanında yığılma olan okullarda ikili eğitime geçilecek.

Bu durum ne gibi sıkıntılar yaratır, öğrenciler bu durumdan nasıl etkilenir....?

Veliler bu konuda şikayetlerini egitimajansi.com'da dile getiriyor;

Öğrenciler sabah karanlığında derse girip akşam karanlığında çıkacak. Bunun çok daha fazlası var, işte bir velinin ikili eğitimin okulda yarattığı durumla ilgili  yorumu



''Sayın Abbas Güçlü,
İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bulunan Erkut Soyak Anadolu Lisesinde öğrenim gören bir öğrencinin velisi olarak bu mektubu kaleme alıyorum. Yeni ders dönemi başladığından beri Milli Eğitim Bakanlığının veya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ya da Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  – hangi kurumun bu karardan sorumlu olduğunu bilmiyoruz –  almış olduğu / almaya çalıştığı bir kararla bütün veliler huzursuzuz. Okulumuzun ikili öğretime (sabahçı-öğleci) geçirileceği haberi dolaşmakta ve kararın kesin olduğu söylenmektedir. Bu kararın biz velilere, okul yönetimine ve öğretmenlerine danışılmadan, tamamen emrivaki bir şekilde yukarıdan indirildiğini önemle belirtmek isterim.
Türkiye'de malumunuz bütün Anadolu liselerinde tek öğretim uygulanmakta, dersler yaklaşık olarak 8.00'da başlayıp 15.30'da bitmektedir. Okulumuzun bu şartlardan mahrum olarak öğretime devam edecek olmasını okulun öğrencilerine yapılan bir haksızlık ve okulun itibarsızlaştırılması olarak görüyoruz. Bu Anadolu lisesinin öğrencileri de diğer Anadolu liselerinin öğrencileri gibi SBS sınavından belli bir puan alarak bu okulu seçmişlerdir ama nedense onların öğrenim sürecine hoyratça müdahale edilmek istenmekte ve çocukların sağlığı ve öğrenim kalitesi konuları hiç dikkate alınmadan, velilerin ve öğretmenlerin görüşlerine başvurulmadan, tamamen antipedagojik ve antidemokratik bir şekilde çocukların öğrenim sürecini derinden etkileyecek bir karar verilerek bu durum okulumuza dayatılmaktadır. Bu durumun yarattığı stres ve endişe yüzünden huzurumuz kaçtı, çocuklarımızın neden böyle mağdur edildiğini anlayamıyoruz.
İkili öğretimle okulun eğitim seviyesinde düşüş olacak, çocuklar sıkışık dersler ve az teneffüsle yorgun düşeceklerdir. Ayrıca çocukların öğlen sıcak yemek yeme düzeni de zarar görecektir, hatta şimdiden zarar görmüş durumdadır. Okulumuzda bu haftadan beri başlatılması gereken öğle yemeği verilmesi uygulaması, ikili öğretime geçileceği söylentileri yüzünden askıya alınmış bulunmaktadır ve çocuklar böylece sıcak öğle yemeğinden mahrum bırakılmış durumdadırlar. İkili öğretim çocukların uyku düzenlerini ve günlük aktivitelerini de olumsuz etkileyecektir. Sabahçı öğrenciler, sabah saat 5.30'da okul servisine binmek için çok erken saatte kalkmak zorunda olacaklardır. Öğleci öğrenciler ise vücudun yorgun düştüğü öğle sonrası saatlerde ders işlemeye mecbur bırakılacak, ayrıca saat 7.30 civarında okuldan çıkarak İstanbul'da trafiğin en yoğun olduğu saatleri yolda geçirmek zorunda kalacaklardır. Bütün bu hususlar öğrencilerin sağlıklı eğitim almasını ve öğrenim görmesini sekteye uğratacak ve sonraki dönemlerdeki öğrenim hayatlarını da olumsuz etkileyecektir.
Demokrasiye ve adalete aykırı bu yanlış karardan dönülmesi hususunda yardım göstermenizi rica ederim. Saygılarımla.''

egitimajansı.com
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER