NORM FAZLASI ÖĞRETMENLER POLİS OLACAK

Emniyet birimleri terör tehdidine karşı bazı bölgelerde önlemlerini artırırken büroda görev yapan polislerin artık sahada olması gündemde. Emniyet'teki boşlukta norm fazlası öğretmenlerin görevlendirmesi ile giderileck.

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLER POLİS OLACAK
Büroda görev yapan polislerin terör tehdidine karşılık turistik bölgelerde sahada görevlendirilmesi durumunda masa başı işlerde oluşacak boşluk sıkıntısı norm fazlası öğretmenler sayesinde giderilecek. Terör tehdidine karşı turistik bölgelerde güvenlik önlemlerini artıran emniyet birimleri, büroda görev yapan polisleri de sahaya indirmeyi planlıyor. Emniyet’teki masabaşı işlerde oluşacak boşluk ise kadro fazlası öğretmenler sayesinde doldurulacak.
NORM KADRO FAZLASI ÖĞRETMENLER YER ALACAK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sultanahmet’te 10 turistin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından sahadaki polis sayısını artırmak için yeni bir adım attı. İl Güvenlik Kurulu’nda alınan karar gereği turistik bölgelerde polis sayısı artırıldı. Bu kapsamda emniyetin idari birimlerinde “büro” görevi yapan polislerin de sahaya indirilmesine ve bu polislerin yerine kamu kurumlarından gönüllüler öncelikli olmak üzere memurların görevlendirilmesine karar verildi. Emniyette görev yapacak memurlar arasında norm kadro fazlası öğretmenler de yer alacak. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in başkanlığındaki İl Güvenlik Kurulu, 13 Ocak’ta canlı bomba eyleminin ardından yaptığı toplantıda özellikle İstanbul’un turistik bölgelerinde resmi ve sivil polis sayısı artırma kararı aldı. Sahada görevlendirilen polislerin yerine de 39 ilçeden 30’ar kişi olmak üzere çeşitli kamu kuruluşlarındaki memurlara görev verilmesi planlandı. 

BÜRO İŞİ YAPACAKLAR

Kaymakamlıklar kendi bölgelerindeki kamu kurumlarına yazı yazarak gönüllüler öncelikli olmak şartıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün idari birimlerinde geçici olarak görevlendirilmek üzere memur isimlerinin bildirilmesini istedi. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüklerine de yazı gönderildi. Yazıda “norm fazlası” konumunda olan öğretmenler ve diğer memurların da geçici olarak görevlendirileceği belirtildi.

İDARİ BİRİMLERDE ÇALIŞACAK

Uygun şartlarda olan ve ilgili Milli Eğitim müdürlükleri tarafından isimleri bildirilen memurlar gerekli incelemeler yapıldıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde geçici olarak göreve başlayacak. Bu memurlar doğrudan polis görevleriyle alakası olmayan, idari birimlerde çalışacak.

Kaynak: Milliyet
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER