ÖĞRETMEN AKADEMİSİ NE ZAMAN KURULUYOR?

Öğretmen Akademisi 2016 Yılında Kurulacak

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ NE ZAMAN KURULUYOR?
TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 yılı bütçesinin tümü üzerinde yapılan eleştirilere Hükümet adına yanıt veren Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek, eğitimle ilgili de açıklamalarda bulundu. Şimşek, dördüncü sanayi devriminin nitelikli eğitim gerektirdiğini belirterek, “Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, yeni meslek ve ihtiyaçların oluşumunu da gerektiriyor ve bu noktada bizim eğitimi yeniden yapılandırmamız, reform yapmamız gerekiyor. Bu amaçla eğitim reformunu önceliklendiriyoruz” dedi.
 
Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek, öğretmen akademisi kuracaklarını belirterek, “Çünkü eğitimde kalite için öğretmen olmazsa olmaz” dedi. Şimşek, şu açıklamalarda bulundu:
 
"Eğitime erişimi hiçbir dönemde olmadığı kadar artırdık. 4’üncü sanayi devrimi nitelikli eğitim gerektiriyor. Çünkü önümüzdeki dönemde hakikaten yapay zeka, evlerde robot dönemi bu çağa, önümüzdeki döneme damgasını vuracaktır. Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, yeni meslek ve ihtiyaçların oluşumunu da gerektiriyor ve bu noktada bizim eğitimi yeniden yapılandırmamız, reform yapmamız gerekiyor. Bu amaçla eğitim reformunu önceliklendiriyoruz. İş gücü verimliliğinin artırılması için eğitimin niteliğinin, becerilerin artırılması, girişimciliğin özendirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede, 2016 yılında öğretmen akademisini kuracağız çünkü eğitimde kalite için öğretmen olmazsa olmazdır. Eğitimcilerimizin yeni gelişmeler ışığında yetişmeleri bu çerçevede sağlanacak. Eğitim fakültelerini yeniden yapılandıracağız. Tüm müfredatı temel becerileri içerecek şekilde güncelliyoruz. Yabancı dil eğitimini daha güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Üniversitede kalite ve özerkliği odağına alan yeni bir Yükseköğretim Kanunu'nu inşallah hayata hep birlikte geçireceğiz. Yükseköğretim kalite kurulunu kuracağız. İş gücü piyasasında beceriyi artırmak için aktif iş gücü programlarına ilişkin bir izleme ve değerlendirme sistemi oluşturacağız. Çıraklık eğitiminin altyapısını daha da güçlendireceğiz. Meslek yüksekokullarını yeniden yapılandıracağız. Daha güçlü bir şekilde özel sektörün katkısını sağlayacağız. Bütün bunlarla eğitim-istihdam bağlantısını, tüm mesleki ve teknik eğitim okullarını geliştirerek güçlendireceğiz."   
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER