ORTA VE ALT DÜZEY YÖNETİCİLERE ARAÇ TAHSİSİNDE USULSÜZLÜKLER VAR MI?

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından cevaplandırılmak üzere; kamuda bazı kurumlarda bütçe cetvelinde öngörülmeyen müdür ve daire başkanı gibi bazı orta ve alt düzey idari görevler için yapılan araç tahsisine ilişkin 3 sorudan oluşan Soru Önergesini Meclis Başkanlığı’na sundu.

ORTA VE ALT DÜZEY YÖNETİCİLERE ARAÇ TAHSİSİNDE USULSÜZLÜKLER VAR MI?
AKSU Yazılı soru önergesinde Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU 'na şu soruları yöneltti:
 
1-Kamuda bazı kurumlarda bütçe cetvelinde öngörülmeyen müdür ve daire başkanı gibi bazı orta ve alt düzey idari görevler için araç tahsisi neye göre yapılmaktadır?
 
2-Kamudan ihale alan firmalardan kamuya araç tahsisi yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bu hangi mevzuata göre yapılmaktadır? Kamudan ihale alan firmalardan bu şekilde kabul edilen araçların personele kullandırılmasının hizmet alımlarında şaibe söylentilerini de beraberinde getireceği düşünüldüğünde, bu tutum etik midir?
 
3-Aynı şekilde kurumların fon, döner sermaye gibi birimleri ya da şirketleri aracılığıyla yapılan tahsisler var mıdır? Varsa bunlar hangi mevzuata göre yapılmaktadır, ilgili iç ve dış denetim birimleri tarafından bu kuruluşların zarara uğradığı tespitleri olmuş mudur? Oldu ise bunlara uyulmuş mudur? Uymayan yetkililer hakkında ne işlem yapılmıştır?
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER