PARTİLERİN OY ORANLARI ...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın dün canlı yayında oy oranlarını açıklaması üzerine kendi anketlerini açıkladı.

PARTİLERİN OY ORANLARI ...
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Ben de oy oranlarını açıklıyorum: AKP 'nin oyu yüzde 34,5, CHP yüzde 20, MHP yüzde 20... AKP'nin kendi anketindeki oy oranları budur. Hüseyin Çelik açıkladı. Son yaptıkları anket bu" dedi. 
 
"FİYASKO HURDALIĞA DÖNDÜ" 
 
Vural, partisinin Konya başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi. Bugün Türkiye 'nin Irak'taki merkezi hükümetle problemleri olduğunu ifade eden Oktay Vural, artık Irak politikasının çöktüğünü savundu. Bugün İran ile Türkiye arasında da karşılıklı güvensizliğin oluştuğunu ileri süren Vural, "İran gitti, Irak gitti, Suriye, 'kardeşim Esad'dan, 'düşman Esed'e döndü. Suriye ile İsrail arasındaki görüşmeleri dizayn eden Türkiye bir açılım yapmıştı, açılım bitti. Fiyasko, hurdalığa döndü. İran'da da nükleer pazarlıkla ilgili açılıma girdiler, orada da nükleer açılım pazarlığı hurdalığa döndü. Nerede bu açılımlar. Kıbrıs'ta açıldınız battınız. Ermeni soykırımında battınız. Büyük Ortadoğu projesinde battınız, İran'da nükleerde battınız. Suriye'de yine battınız" dedi. 
 
"TÜRKİYE ÇATIŞMANIN PARÇASI OLDU" 
 
Türkiye'nin dış politikasını, ABD güdümünde değiştirdiğini iddia eden Vural, şunları kaydetti: 
 
"Bugün Türkiye maalesef Suriye'de bir çatışmanın parçası haline gelmiştir. Orada dökülen kan ve gözyaşı, sıkılan silahlar, kurşunlar, bombalar.. Düşünün eğer Türkiye'den gidense, bunun vebali kimin üzerindedir. Türkiye eğer Suriye'deki bir çatışmanın parçası halinde ise orada insanların öldürülmesi, tetikçiler, kurşunlar, bombalar Türkiye ile ilişki içinde gösteriliyorsa ne diyeceğiz, nasıl izahat vereceğiz? Suriye'de ABD'nin isteği üzerine taşeronluk görevini üstlendiler. 'Esad gider' dediler, 2,5 yıl oldu, ne oldu? Orada maalesef Türkiye tarafından bir takım terör grupları desteklendi. Şimdi ABD, 'terör gruplarıyla olmaz' dedi başka bir muhalefeti geliştirmek amacıyla ABD ile işbirliği yapar hale geldiler. Niye çünkü Türkçe bakmıyorlar. İngilizce bakıyorlar, İngilizce okuyorlar. İngilizce olunca da Washington'dan, İngiltere'den okunuyor. O yüzden aynı dili konuşmamız lazım." 
 
PARTİLERİN OY ORANLARI 
 
Vural, toplantının son bölümünde, şehit Jandarma Er Oğuz Parparoğlu'nun ailesine yazdığı mektubu ve şehit olduğu sırada ailesiyle telefonda yaptığı son görüşme kayıtlarını okudu. 
 
Toplantının sonunda Vural, bir gazetecinin b şeklindeki sorusu üzerine, "Ben memleketten bahsediyorum, oylardan bahsetmiyorum. Ben vicdanlara hitap ediyorum, bunları hiçbir vicdan meşrulaştıramaz. Mesele oy meselesi değildir. Mesele bunları gören göz, duyan kulağın olması meselesidir. Ben de oy oranlarını açıklıyorum; AKP'nin oyu yüzde 34,5, CHP yüzde 20, MHP yüzde 20... AKP'nin kendi anketindeki oy oranları budur. Hüseyin Çelik açıkladı. Son yaptıkları anket bu... Biz Türkiye'nin bu hem dış hem iç politikada ortaya konulan bu tablo karşısında milletimizi uyandırmaya, milletimize anlatmaya devam edeceğiz" dedi
 
RADİKAL
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER