PKK'NIN ÖĞRETMENLER ÜZERİNDEKİ OYUNU !

Gaziantep'te 10 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı düzenleyen teröriste bir öğretmenin yardım etmesi MEB'ı harekete geçirirken PKK'nın çirkin oyunu deşifre oldu. Güvenlik güçlerinin kısa süre önce yaptığı iki farklı operasyonla örgütün öğretmenler üzerinde etkin olduğu ve birçok faaliyetini öğretmenler üzerinden gerçekleştirdiği belirlendi.

PKK'NIN ÖĞRETMENLER  ÜZERİNDEKİ OYUNU !
Operasyonlarda PKK'nın yapılanmasını belirleyen 'KCK Sözleşmesi' ele geçirildi. Metinde yer alan "Emekçilerin, kamu ve özel sektör ayrımı yapılmadan sendika kurma, grev ve toplu sözleşme hakkının bulunduğu" ifadesi dikkat çekti. Bu doğrultuda PKK/KCK yapılanması içerisinde Demokratik Emek Konfederasyonu (DEK), Demokratik Emekçi Kadınlar Birliği (DEKAB), Demokratik Emek Platformu (DEMEP) gibi sözde sivil toplum kuruluşları oluşturuldu.

13 Şubat 2012'de DEK ve DEKAB yapısına yönelik olarak Ankara merkezli yapılan operasyonda yakalanan 15 kişinin 7'sinin öğretmen olduğu ve bu kişilerin örgüt içerisinde birçok faaliyete katıldığı anlaşıldı. Şüpheli öğretmenlerin evinde yapılan aramalarda Terör örgütünün öğretmenler üzerinde etkin olduğu ve birçok faaliyetini bu şekilde gerçekleştirdiği belirlendi.
 
İki KCK operasyonunda gözaltına alınanlardan Abdullah Öcalan in yazmış olduğu çok sayıda kitap ele geçirildi Demokratik Emek Platformu (DEMEP) ve Demokratik Emekçi Kadınlar Birliği (DEKAB) içerisinde faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik 25 Haziran'da Ankara merkezli gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise yakalanan 53 kişiden 27'sinin öğretmen olduğu anlaşılmıştı.

14 Nisan'da gözaltına alınan öğretmen Niyazi Yılmaz'ın taş atan çocukları 'küçük generaller' diye nitelendirdiği belirlendi. Kasım Birtek'in Diyarbakır'daki evinde not defterinde şu bilgilere ulaşıldı: "Öz Savunma Birliğine eleman seçilirken deşifre olmamış, güvenlik güçlerince işlem yapılmamış olmasına dikkat edilir.
Eğitim alanlarında Şubat'taki operasyonda PKK/KCK terör örgütü üyesi Seher Tümer'in bilgisayarında ele geçirilen belgelerde, şüphelilerin tamamının, PKK/KCK terör örgütüne özgeçmiş ve özeleştiri raporu verdikleri tespit edildi. Raporlarda PKK/KCK terör örgütü ve Öcalan'a bağlılıklarını beyan ettikleri ortaya çıktı. Öğretmen Evrim Özdemir Oğraş, "Bir yandan öğretmen olmak, bir yandan PKK'lı olmak gerçekten çok zor" derken öğretmen Güldane Erdoğan'ın 8 Ağustos 2009'da Berçelan yaylasındaki canlı kalkan eylemine katıldığı anlaşıldı. Bu raporlardan bazıları şöyleydi: Öğretmen Hatice Beydilli Karaman: "Yapı beni nerde isterse orda değerlendirir. Önder Öcalan'a bağlıyım" Öğretmen Canan Çalağan: "Sorumluluklarımı doğru şekilde işletmeye halka, önderliğe, şehitlere söz veriyorum'.' yüzleri maskeli, kampta ayrı ayrı çadırlarda kalırlar, yemeklere birer birer giderler, kamptan ayrılırken birbirlerinden ayrı zamanda gönderilirler. Şehirde faaliyet gösterenler birbirleriyle irtibat kuramazlar!' 14 Nisan'daki toplantıda ise öğretmen Şahin Kayıkçı'nın "Sokakların eylemlerle sıcak tutulması" yönünde talimat verdiği bilgisine ulaşıldı. BUGÜN GAZETESİ


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER