PROTESTO KANI İSTANBUL'A SIÇRADI

Esenyurt'ta göstericilerin üzerine pompalı tüfekle ateş açıldı, olayda yaralanan bir kişinin beyin ölümü gerçekleşti. Bir kişi de parkta darp edilmiş ve çıplak bulundu.

PROTESTO KANI İSTANBUL'A SIÇRADI

Esenyurt'ta terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba pompalı tüfekle ateş açılması sonucu bazı kişiler yaralandı. Yaralananlardan durumu ağır olan bir kişinin beyin ölümü gerçekleşti.

Bu arada, Esenyurt Kıraç Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen HDP üyelerinden oluşan göstericilerle başka bir grup arasında kavga çıktı. Kavgada bir kişi dövülüp çırılçıplak parka atıldı.

POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇILDI

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Esenyurt'ta toplanan bir grup, IŞİD'i protesto etmek amacıyla slogan eşliğinde yürüyüşe geçti. Göstericilere, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Olayda bazı göstericiler yaralandı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Yaralıların çoğu kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edilirken, başına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mert Değirmenci'nin beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

PARKTA ÇIPLAK BİR KİŞİ BULUNDU

Bu arada, Esenyurt Kıraç Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinden oluşan göstericilerle başka bir grup arasında kavga çıktı. Kavgada darp sonucu yaralanan ve parkta baygın halde bulunan çıplak bir kişi, önce Esenyurt Devlet Hastanesine, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Kavgada hafif yaralanan kişiler de olduğu öğrenilirken, Esenyurt Devlet Hastanesi çevresinde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı.

BEYOĞLU'NDA MÜDAHALE

Beyoğlu'nda polise taş ve havai fişek atan gruba müdahale edildi. Tarlabaşı Kalyoncukulluğu Caddesi'nde toplanan grup, devirdikleri çöp konteynerleri ve otomobil lastikleriyle oluşturdukları barikatı ateşe verdi.

Dağılmaları yönünde uyarıda bulunan polis ekiplerine taş ve havai fişek atan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Gruptakiler dağılarak ara sokaklara kaçtı. TOMA'nın çekilmesinin ardından zaman zaman tekrar toplanarak caddeye çıkan göstericilerle polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı.

GALATASARAY LİSESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi önünde toplanan HDP'li bir grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirterek, gruptakileri kalkanlarla engelledi.

Emniyet yetkilileriyle konuşan grup sözcüsü, izin verilmesi halinde basın açıklamasın ardından dağılacaklarını belirtti. Bunun üzerine polis, grubun Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapmasına izin verdi. Gruptakiler, IŞİD'in protesto edildiği açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı.



GAZİ VE OKMEYDANI KARIŞTI

Öte yandan, Gazi Mahallesi'nde toplanan bir grup, barikat oluşturarak İsmetpaşa Caddesi'ni trafiğe kapattı. Ateş yakarak slogan atan ve yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Gazi Mahallesi'nden zaman zaman silah sesleri duyuldu.

Okmeydanı Şark Kahvesi'nde toplanan göstericiler, caddede barikat kurdu. Çevik kuvvet ekipleri, dağılmaları yönünde yapılan uyarıya uymayan göstericilere tazyikli suyla müdahalede bulundu. Dağılan göstericiler ara sokaklardan polis ekiplerine taş ve havai fişek attı. Yaşanan kovalamacada bir gösterici gözaltına alındı.

Kadıköy'de HDP ilçe örgütü önünde toplanan grup, oturma eylemi yaparak IŞİD'i protesto etti. Polis ekipleri, parti binası çevresinde ve Boğa Meydanı'nda yoğun güvenlik önlemi aldı.

haberler.com

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER