ŞİKAYET VE İSTEKLER ...

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, 2013 yılı Tüketicilerin YURT GENELİ yaptığı şikâyet ve istekleri açıkladı

ŞİKAYET VE İSTEKLER ...

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, 2013 yılı Tüketicilerin YURT GENELİ yaptığı şikâyet ve istekleri açıkladı.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Genel Merkezimize yurt geneli 81 il veillere bağlı ilçelerimizden 2013 yılı içindebize yapılan müracaat ve şikâyetlerin değerlendirilmesinde ortaya bir tablo çıkmıştır.Bu müracaatların çoğunluğu isebizlere elektronik posta vasıtası ile yapılmıştır” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “En çok şikâyet ve istekler içinde birinci sırayı ülkemizde tüketilen akaryakıtın pahalılığı ve akaryakıtta uygulanan vergilerin oranlarının yüksek oluşu, bu oranların indirilmesi ve Akaryakıtın ucuzlaması için yapılan şikâyet ve taleplerdir. Bu taleplerin tamamı 16876 dır” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şikâyet ve taleplerde ikinci sırada cep telefonlarından alınan iletişim vergisi ve cep telefonlarındaki diğer vergilerin adaletsizliği ve bunun giderilmesi için yapılan başvuru ise 10102’dir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şikâyet ve taleplerde üçüncü sırada ise elektrik de alınan kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli gibi anlamsız bedellerin alınmaması ve iadesi hususunda 6325 başvuru olmuştur” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Şikâyet ve taleplerde dördüncü sırada yine Bankalar yer aldı. Bankalar kredi kartı aidatı uygulamasına türlü çeşitli yöntemlerle devam ediyorlar ve bu hususta tüketici genel merkezimize şikâyet ve talep için 4213müracaat olmuştur” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Şikâyet ve taleplerde beşinci sırada iseMeslek odalarına kayıt zorunluluğu ve oda aidatlarının yüksekliği sebebiyle yapılan uygulamalardır. Her biri birer tüketici durumunda olan meslek erbapları artık oda aidatı vermek istemiyoruz, mecburi kayıt olmak istemiyoruz. Bize yardam edin, derdimize derman olun şeklinde başvurularda bulunmuştur. Yurt geneli bu şekilde 3274 başvuru olmuştur” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Dershane, okul, özel hoca üçgeninden şikâyetçi olan ve bu eğitim şekline son verilmesini isteyen, çocuklarının birer yarış atı gibi oradan oraya sınavdan sınava koşmasından bıkan veliler ve öğrencilerin yaptığı şikayet ve başvuru ise, 2321’ dir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Tüketicilerimizin Şikâyet ve başvuru hakkını kullanan illerimize baktığımız zaman ilk 15 ilimiz içine;  1-İstanbul, 2- İzmir, 3- Eskişehir, 4- Bursa, 5- Antalya, 6-Gaziantep, 7- Hatay, 8- Niğde, 9- Çanakkale, 10- Trabzon, 11- Rize, 12- Bolu, 13- Kastamonu, 14- Mersin, 15- Şanlıurfa illerimiz girmektedir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “2013 yılı içindeToplam Olarak Yurt geneli Genel Merkezimize yapılan şikayet ve talepler neticesi 43111 başvuru olmuştur. Bu da gösteriyor ki, Tüketici bilinci halkımızda giderek artmaktadır. İnsanlarımız artık yasalardan doğan haklarını sonuna kadar aramaktadırlar. Ancak bu uyuşmazlıkların ve işin köklü çözümü kesin ifadeler içeren yasal tedbirlerdir. Bununla ilgili de 2014 yılı içinde uygulamaya geçecek olan Tüketici yasasındaki yeni maddelerdir. Artık aldatan, kandıran üreticiler, satıcı ve sağlayıcılar gereken cezalardan kurtulamayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerimizle 2014 yılının barış, huzur, mutluluk getirmesini diler, saygılar sunarım” dedi.

Mustafa GÖKTAŞ
ÇEKODER
Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER