SINIF ÖĞRETMENİ SEÇİL M.D'NİN ŞOK İFADESİ

O bebeğe sahip çıkan da olmadı!

SINIF ÖĞRETMENİ SEÇİL M.D'NİN ŞOK İFADESİ
Annesi dokuz gün boyunca yalnız bıraktığı için açlık ve susuzluktan ölen iki aylık Berk’in dramı bitmedi. Cenazeyi morgdan alan olmadı. Sahip çıkan olmazsa cenaze kimsesizler mezarlığına defnedilecek.


Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde önceki gün meydana gelen olay Türkiye’nin kanını dondurdu. Dokuz günlük kurban bayramı tatili sırasında Hatay’a ailesinin yanına giderken, 2 aylık bebeğini Gölcük’teki evinde yalnız bırakarak ölümüne neden olan öğretmen Seçil Müge Doğanay tutuklanırken, olayın aydınlatılması için savcılık ve emniyet çalışmalarını sürdürüyor. 34 yaşındaki Doğanay’ın Gölcük Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadede; Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli O.D. adlı polis memuruyla girdiği ilişki sonrasında hamile kaldığını ve büyük pişmanlık duyduğu söylediği öğrenildi.

İlk evliliğini sorunlu bitirdiğini, ailesinin yeniden evlenmesine karşı çıktığını anlatan Doğanay, hamile kaldığını çok geç öğrendiğini, uzun süre doğurup doğurmama konusunda kararsız kaldığını ve ailesinden korktuğunu ifade etti. Nihayetinde doğum yapmaya karar verdiğini anlatan Doğanay, bayram tatili için ailesinin kendisini ısrarla Hatay’a çağırdığını söyleyerek, şunları söyledi:

“Bebeğimi kimseye bırakamazdım. Ailemin yanına gitmemek için bahaneler uydurdum ama özellikle annem ısrar etti. ‘Birkaç gün Hatay’da kalır hemen dönerim’ diye düşündüm. Hatay’a gideceğim gün oğluma iki biberon mama yaptım. Mamayı birkaç saat arayla yedirdim. Altını değiştirip beşiğine bıraktım. Üşümesin diye üstünü örttüm. Evden çıkarken uyuyordu. Karnı acıksa dahi ağlar ağlar yeniden uyur diye düşündüm. Ailemin yanına oğlumla gitseydim beni öldürebilirlerdi. Evde bırakmak zorundaydım. Bebeğime bir şey olmaması için dua ettim. Ama oradayken ailem tatilin sonuna kadar kalmam konusunda ısrar etti. Eve döndüğümde bebeğime mama yaptım, kucağıma aldığımda tepki vermediğini gördüm. Hastaneye götürdüğümde öldüğünü öğrendim.”

Babası Hatay’dan geldi

Hastane kayıtlarında 1 kilo 700 gram ve erkek olarak geçen, ilk belirlemelere göre açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybeden bebeğin cesedinden alınan parça İstanbul Adli Tıp Kurumu Laboratuvarı’na gönderildi. Kesin ölüm nedeninin incelemenin ardından ortaya çıkması bekleniyor. Annesi tarafından “Berk” adı veriler ancak nüfusa kaydı yaptırılmayan bebeğin Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunan cenazesi ise henüz kimse tarafından alınmadı. Cenazenin defnedileceği yere ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının anne Doğanay’ın görüşüne başvuracağı öğrenildi. Bebeğin cenazesinin, kimsenin sahip çıkmaması durumunda kimsesizler mezarlığına defnedileceğini bildirildi. Doğanay‘ın babası Caner Doğanay’ın ise önceki akşam Gölcük’e gelerek karakola başvurduğu öğrenildi.

Doğumdan 5 gün sonra okula gitmiş

Doğanay’ın, 2008’de Kars’ta sözleşmeli öğretmenliğe başladığı, daha sonra evlenip donanmada uzman çavuş olan eşiyle birlikte Gölcük’e yerleştiği belirtildi. Çift 2011’de ayrılırken, aynı yıl Doğanay da kadrolu sınıf öğretmeni olarak atandı. İlk olarak Gölcük Yazlık Tobasan İlköğretim Okulu’na atanan ardından Gölcük Rheinland Pfalz İlköğretim Okulu’na geçen Doğanay, çevresinde mesafeli biri olarak tanınıyor. Öğretmen arkadaşları ve idarecilerle sınırlı ilişkiler kuran Doğanay’ın psikolojik sorunları olduğuna dair en ufak bir ipucuna rastlanmıyor.

Hiç şüphe çekmemişti

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, bugüne kadar hiçbir disiplin soruşturması, şikayet ya da müfettiş raporuna muhattap olmadığını söylüyor. Doğanay’ın öğrencilerinin velileriyle de mesafeli olduğu ama dinlenme saatlerinde öğretmen arkadaşlarıyla bir arada vakit geçirdiği de anlatılıyor. Şüphe uyandıracak hiçbir davranışı gözlemlenmeyen Doğanay, görev yaptığı süre içinde hamileliğini kolaylıkla gizlemiş. Tatilin başlamasıyla evine çekilen Doğanay’ın Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne giderek, hiçbir kayıt yaptırmadan doğum yapmayı istediği ama yetkililerin bu isteği reddetmesiyle evine döndüğü iddia ediliyor. Evde doğum için tecrübeli hemşire bile aradığı öne sürülen Doğanay’ın birkaç gün sonra ağrılarının artması üzerine 27 Ağustos’ta gittiği aynı hastanede doğum yaptığı ama baba hanesini boş bıraktığı belirtiliyor.

Goodyear Körfez Sitesi’ndeki dairesinde yaşayan Doğanay’ın evine sıklıkla bir kadının girdiği belirtiliyor. Doğumun ardından yine evine gelen Doğanay’a kimin ve nasıl yardımcı olduğu da soru işareti. En büyük soru işareti 2 Eylül’de göreve başlamasıyla doğuyor. Doğanay’ın doğumdan 5 gün sonra Rheinland Pfalz İlköğretim Okulu’nda göreve başladığı da belirtiliyor.

‘Öğrencilerine karşı sevgisizdi’

Rheinland Pfalz İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Doğanay’ın veliler tarafından istenmediği belirtildi. Velilerden Nilgün Ünal, “Veliler memnun değildi. Kendi aralarında imzalar topladılar. Fakat ciddiye alınmadı” diye konuşurken Sultan Acar, “Kapı komşumun oğlu ve kızının öğretmeniydi. Milli Eğitim’e şikayette bulundular. Müfettişler geldi. Öğretmen uyarıldı. Sınıf ve çocuklarla bir alakası yoktu. Çocuklara karşı sevgisizdi. Ağlayan çocuklara sert tepkiler veriyormuş diye duydum” dedi. Öte yandan Doğanay’ın çocuğunun babası olduğunu iddia ettiği polis memurunun kim olduğunun araştırıldığı öğrenildi.

BAKAN GÜLER: AİLE FACİASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, annenin ihmali sonucu 2 aylık bebeğin yaşamını yitirdiği iddiasıyla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, “Kabul edilebilir bir olay değil. İyi bir bilimsel inceleme gerekiyor. Talimatı verdim, bakanlık olarak incelememizi yapacağız. Annenin psikolojisi açısından da bu incelememiz önemli. Sosyal hizmet uzmanlarımızı çalıştıracağız, daha sonra bilgi vereceğiz” dedi. ahin’in, olayın araştırılması için Ankara’dan bir ekibin de Gölcük’e gitmesi talimatı verdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise, “Bir annenin bunu yapabileceğini düşünemiyorum. Nasıl yalnız bırakmış? Farklı bir şey vardır. 2 aylık çocuk nasıl bırakılır? Çok üzücü bir hadise. İnsanlık dışı bir şey. Annelik duyguları ile bunu hiç bağdaştıramadım. Babasının çocuğu sahiplenemeyişi ayrı bir konudur. Eşinin statüsü itibariyle bizi ilgilendiren bir şey varsa yaparız. Burada sıfatı da artık önemli değil. Bu bir aile faciasıdır” diye konuştu. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduğu belirtilen polis memuru O.D’yle ilgili inceleme başlatıldığı da öğrenildi.(VATAN)
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER