ŞOK ŞOK ŞOK İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM BİNASINDA YANGIN

İstanbul'da yangın... Milli Eğitim Müdürlüğü binası yanıyor

ŞOK ŞOK ŞOK İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM BİNASINDA YANGIN

Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, binanın çatısını sardı. Yangını söndürmek için çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Bölgede trafik tamamen kesildi. Cağaloğlu'na sadece itfaiye ekipleri, ambulanslar ve polis araçlarının girişine izin veriliyor.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Tarihi  binasında bu sabah erken saatlerde yangın çıktı. Cağaloğlu'ndaki binadan alevler yükseliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Alevler binayı bütünüyle sardı. Çatı yangın yüzünden parça parça çökmeye başladı.

Saat 06:00 sıralarında A Blok'ta başlayan yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

İtfaiye ekipleri olay yerine 'yoğun duman' ihbarı üzerine geldi. Ancak yangın kısa sürede binayı sardı. İtfaiye ekipleri yetersiz kalınca İstanbul'un Anadolu Yakası'nda görev yapan itfaiyeciler de Cağaloğlu'na gönderildi.

Binanın ahşap olması sebebiyle büyüyen yangın, diğer bloklara da sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren müdahalesi sonucu yangın kısmen kontrol altına alındı.

 

ELEKTRİK KONTAĞI ŞÜPHESİ VAR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çıkan yangınla ilgili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız açıklama yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Gece olması ve içeride kimsenin olmaması bizi sevindiriyor. Ancak tarihi bir bina içimiz yanıyor" dedi. Yıldız, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak ise, "Elektrik kontağından çıktığı söyleniyor ancak tam netleşmedi. Alevler içeride alt katlara kadar sıçradı. Bütün bölümlerde yoğun olarak evrak vardı" diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Bizim için önemli olan tarihi bir eser olması. Yangının birden bire yayılmasının nedeni binanın içi ahşap. Zamamında müdahale edildi. En azından binanın dıştan hasar görmesi engellendi. Ucuz atlatıldı diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat alperen
Murat alperen - 11 yıl Önce

Müze yapılmasına birileri razı gelmedi.yeri çok kıymetli olduğundan birilerine peşkeş çekilecek analaşılan

SIRADAKİ HABER