ŞUBE BAŞKANLARININ MÜLAKAT TARTIŞMASI

Eğitimbirsen İstanbul Şube Başkanı Talat Yavuz , yönetici atama mülakatları ve Eğitimbirsen'e yönelik eleştirilere sert bir dille cevap verdi . Açıklamalarında Türkeğitimsen'i 28 Şubatçılıkla suçladı . MHP tabanını ise yüzde 3-5 diye küçümser bir dille açıklamalar yaptı .

ŞUBE BAŞKANLARININ MÜLAKAT TARTIŞMASI

Eğitimbirsen şube başkanına , İstanbul Türkeğitimsen şube başkanı Remzi ÖZMEN cevap verdi . 

 

EBS başkanı Talat Yavuz'un açıklamaları ve TES başkanı Remzi ÖZMEN cevabı aşağıdadır .

 

*** MÜLAKAT/LİYAKAT***

 

Tamam anladık, mülakatın savunulacak bir tarafı yok. Peki sizin var mı?

 

Geçmişte yaptıklarınızı, biz anlatmayalım, eskilerinize sorun, size anlatırlar. 

 

Kimse bize bu konuda ahlak dersi vermeye kalkmasın, önce geçmişinizle yüzleşin.

 

Bıktık bu yandık, bittik arabesk hallerinizden. Toplum tabanında yüzde üç beş karşılığınız varken alıştınız yönetim kademelerinin tamamını hoyratça kullanmaya, şimdi zor geliyor değil mi?

 

Biz kırk yıl sabrettik, siz dört yılda dibe vurdunuz, daha otuz altı yıl alacağımız var. Kıymet mi bildiniz, 2012 yılına kadar size dokunmayanların hoşgörü ve adaletine, size işi düşen vatandaşa; "Git bunu Tayyip yapsın." diyerek kendinizi dokunulmaz zannetmiştiniz. Çok iyi alışmıştınız değil mi bir ilçedeki okul müdürlerinin nerdeyse tamamının TES veya ES'li olmasına.

 

 2011 yılında, başörtüsü eylem kararımıza rağmen başörtüsüne tutanak tutan, okulundaki yetmiş öğretmenin altmış dokuzunu kendi sendikasına üye yapanları unuttuk mu zannediyorsunuz?

 

Bugün liyakat diye bağıranlar, 2009 yılındaki sınavda lime lime dökülünce süt dökmüş kediye dönmüşlerdi. O zaman da kaçak güreşerek, sorular deneme sınavınızdaki sorularla aynı demişlerdi.

 

Hodri Meydan;

İstediğiniz sistemi, istediğiniz sınavı getirin. Yine biz çalışır, kitap yazar, deneme sınavı yapar hazırlanırız, siz yine okey masalarından bize çamur atarsınız. Konuşuren zannedersiniz ki bunlar liyakat deposu, analarından yönetici doğmuşlar, bizimkilerse liyakatsız. Okulları bir dolaşın, kendi üyelerinize bir sorun bakalım. Kırk yıllık müdürleriniz koltuğundan kalkınca ortaya neler saçıldığını unutmadık.

 

Emeğimizi, alın terimizi, geçmişte yaşadıklarımızı, sabrımızı, adaletimizi, adanmışlığımızı kimse sorgulayamaz, masaya yatıramaz. 

 

"15 Temmuz gecesi  sokaktaydık, bizi de müdür yapın."  28 Şubat'ta neredeydiniz bey efendi? İsterseniz devam ederiz, buyurun.

 

TÜEKEĞİTİMSEN BAŞKANI REMZİ ÖZMEN'İN CEVABI 

Yavuz Hırsız Ev Sahibini;

Son yıllarda EBS nin haleti ruhiyetini bu kadar açık yüreklilikle anlatan başka bir yazı okumadım. Teşekkürler Talat Yavuz gerçekten teşekkürler. Gerçekten ne yapmak istediğinizi ve gerçek yüzünüzü bütün çıplaklığıyla ortaya döktüğün için teşekkürler.

 

Yavuz Hırsız Diyor ki;Tamam anladık, mülakatın savunulacak bir tarafı yok. Peki sizin var mı?

 

-Madem savunulacak bir yanı yok, peki neden hala sürdürmekte direniyor ve Milli Eğitim Müdürlüklerine liste veriyorsunuz, demek ki iki yüzlü davranıyorsunuz.

 

Yavuz hırsız diyor ki;Geçmişte yaptıklarınızı, biz anlatmayalım, eskilerinize sorun, size anlatırlar.

-Geçmişte bizim yaptıklarımızı anlatmaya yaşın yetmez çünkü kısa donla geziyordun. İstersen Kızılcahamama Bank Asya termale değil şehitliğe uğra oradaki kahramanlar sana anlatsın. 

 

Yavuz hırsız diyor ki;Kimse bize bu konuda a

 Hakkımızı kimseye yedirmediğimizi, bu uğurda şehit olmak gazi olma şerefine nail olduğumuzu, şerefsizliği ve zilleti asla kabul etmediğimizi bir sor sana anlatsınlar.

Yavuz hırsız diyor ki;Bıktık bu yandık, bittik arabesk hallerinizden. Toplum tabanında yüzde üç beş karşılığınız varken alıştınız yönetim kademelerinin tamamını hoyratça kullanmaya, şimdi zor geliyor değil mi?

 

-Bu yüzde üç beş ile neyi kast ettiğini sanırım birçok kişi biliyor. Dilersen üç beşin ne ifade ettiğini bize sorma nemalandığın partiye sor. İşte bu nankörlüğünüzle, iki yüzlülüğünüz ve fırsatçılığınızla aslında anlayana ne kadar güvenilmez olduğunuzu anlatıyorsunuz.

Yavuz hırsız diyor ki;Biz kırk yıl sabrettik, siz dört yılda dibe vurdunuz, daha otuz altı yıl alacağımız var.

 

-Vay size ki  vay size!.. Demek ki haklarınız gasp edilirken kırk yıl seyirci oldunuz. Kenarda ciğer bekleyen kedi gibi ayaklarınızı yaladınız. 

 

Onurluca mücadele etmek yerine zillete düştünüz. Yiğitçe mücadele yerine kin, intikam ve nefretle büyüdünüz. 

 

 Yavuz hırsız diyor ki;Kıymet mi bildiniz, 2012 yılına kadar size dokunmayanların hoşgörü ve adaletine, size işi düşen vatandaşa; "Git bunu Tayyip yapsın." diyerek kendinizi dokunulmaz zannetmiştiniz. Çok iyi alışmıştınız değil mi bir ilçedeki okul müdürlerinin nerdeyse tamamının 

 

TES veya ES'li olmasına.

 

 -Okul Müdürlüğü bizim olsun gibi bir derdimiz olmadı. Hatırlarsan 1999 yılından itibaren koalisyon hükümeti idareciliği sınava dayalı hale getirdi. Biz buna itiraz etmedik bilakis devamında ısrarcı olduk. Kıymet mi bildiniz. Sen bizi tanımadın, önüne kemik atılınca susanlardan olmadığımızı bilemedin. Yoksa bu kadar acemice yorum yazmazdın.

Yavuz hırsız diyor ki; 2011 yılında, başörtüsü eylem kararımıza rağmen başörtüsüne tutanak tutan, okulundaki yetmiş öğretmenin altmış dokuzunu kendi sendikasına üye yapanları unuttuk mu zannediyorsunuz?

 

  -Şimdi yukarıda söylediklerin ve başörtüsü!.. Bu tezatı bünyeniz nasıl kaldırıyor doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Ya değerlere göre yaşar değerleri savunursunuz ya da liberal yaşar çıkarlarınıza göre konuşursunuz. Yukarıda hak ihlalini mübah bir hak hatta iktidarın nimeti olarak görüp, kırk yılın sabrın ürünü görüp sonra bir değer olan başörtüsüne gelişin kıvraklığı ancak sizde olur. Çünkü siz onu değer olarak görmüyor bir çıkar aracı olarak görüyorsunuz.

İkincisi münferit yaşanmış bir olayı genele mal etmek hakikaten vicdansızlıktır. Kaldı ki yukarıda o yüzde üç beş dediklerin başörtüsü yasasına en büyük destekçiydiler. Bu anlayışa hakikate ne kadar mugayir bir haleti ruhiye içerisinde olduğunuzu gösteriyorsunuz.

Yavuz hırsız diyor ki;Bugün liyakat diye bağıranlar, 2009 yılındaki sınavda lime lime dökülünce süt dökmüş kediye dönmüşlerdi. O zaman da kaçak güreşerek, sorular deneme sınavınızdaki sorularla aynı demişlerdi.

 

 -Sınav gelsin ısrarımız lime lime dökülmek için mi yoksa o sınavlarda kırk dahi alamayanların İlçe Müdürü Bakanlık Bürokratı yapılmasına olan itirazımız mıdır? Madem sınavlarda bu kadar başarılıysanız neden yazılı sınavdan kaçıyor ve mülakatı devam ettiriyorsunuz?

 

Hodri Meydan;

Hodri Meydanınıza on kez hodri meydan. 

Sınav getirilsin, liyakata dayalı sistem ihdas edilsin, adaletle hükmedilsin var mısınız?

Sonuç olarak EBS de son derece ahlaklı vatansever ve düzgün insanların da olduğunu söyleyip haklarını teslim etmek gerekir. Talat Yavuz da bu düzgün insanlardan biridir. Açık yürekli mertçe düşüncesini ortaya koymuş, şahsım adına gerçek düşüncelerini ifşa ettiği için kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

kamudanhaber.net

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER