TECAVÜZCÜSÜ İLE AYNI OKULDA OKUMAYACAK !

Utanç davasında yeni gelişme. Tecavüzleriyle aynı okulda okumayacak.

TECAVÜZCÜSÜ İLE AYNI OKULDA OKUMAYACAK !
Türkiye'yi sarsan,14 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismar davasında Bakanlık devreye girdi. Kendisine cinsel istismarda bulunan öğrencilerle aynı okulda okumayacağı belirtilen Ö.C. için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'Koruma' getirdi. Buna göre 17 Eylül'de açılacak okula başlamasıyla birlikte, Ö.C.'nin kaydı başka okula alınıyor.

TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ
Sakarya'da Haziran ayında ortaya çıkan, aralarında iki polis müdürünün de bulunduğu 35 sanıklı Ö.C. davasının ilk duruşmasında, aralarında tecavüz mağduru Ö.C.'nin eğitim gördüğü lise ve aynı bölgedeki okul öğrencisi olan 15- 18 yaş arasındaki 19 öğrenci tahliye edildi. Tahliye edilen sanıklar cezaevi kapısında yakınları tarafından alkışlarla karşılanmaları tepkilere neden olurken, Bakanlık tecavüz mağduru küçük kızın eğitim gördüğü lisede, tecavüz sanıklarının da eğitime başlayacak olması nedeniyle önlem arayışına girdi.
Bakanlık bu kapsamda Ö.C.'nin başka bir ilde eğitime devam etmesi yönünde çalışma başlattı. Yetkililer kararın Ö.C.'nin anne babasının görüşü sonrasında alınacağını belirterek, 'Kızımız sürekli olarak uzmanlar gözetiminde. Bu psikolojik tramvayı atlatabilmesi için gereken ne ise yapılıyor. Okulların açılmasıyla eğitimine devam edecek. En doğrusu ne ise o yapılacaktır' dedi. Bu arada Ö.C.'nin, kendisine cinsel istismarda bulunan 19 kişinin tahliye olmalarını TV ve gazetelerden öğrendiği ve tepki gösterdiği belirtildi.Öte yandan Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü de cinsel istismar soruşturması kapsamında adları geçen öğrencileri İl genelindeki başka okullara gönderebileceği kaydedildi.akşam

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER