TEKİN ADAY OLACAK MI?

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Gürsel Tekin'in, Mustafa Sarıgül'ün de aday adaylığı durumunda, Kadıköy gibi bazı ilçe Belediye başkan adaylarını belirleme yetkisi ile çekileceği öne sürülüyor.

TEKİN ADAY OLACAK  MI?
Yarım puanı görürse...
 
 
CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Gürsel Tekin'in, Mustafa Sarıgül'ün de aday adaylığı durumunda, Kadıköy gibi bazı ilçe Belediye başkan adaylarını belirleme yetkisi ile çekileceği öne sürülüyor.
 
 
KULİSLER FARKLI YORUMLARA AÇIK
 
Tekin'in İstanbul'a adayı olarak gösterilme ihtimalinin bugün için güçlü olduğu, ancak Sarıgül'ün partiye dönmesi halinde adaylık kararını Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun vereceği belirtilirken, Chp kulislerinde iki farklı yorum yapılıyor.
 
"SARIGÜL'ÜN ELİ ZAYIFLADI"
 
Sarıgül'e muhalif isimler, 'Tekin aday olunca Sarıgül'ün eli zayıfladı. Artık dönmek için şart ileri süremez, ilçe belediyeleri konusunda dayatamaz. Tekin'in hamlesi, Kılıçdaroğlu'nu rahatlattı, aday olacağından Genel Başkanın da haberi vardı' yorumunu yapıyorlar.
 
ADAYLIKTAN ÇEKİLİR Mİ?
 
Sarıgül'ün partiye dönmesi ve aday yapılmasını isteyenler ise 'Genel Başkanımız Sarıgül'ün partiye dönme talebine kayıtsız kalmaz, kararı PM'den geçirir. Aksi taktirde (Kendi koltuğu için Sarıgül'e vize vermedi) yorumu yapılır. İstanbul başka bir adayla yine kaybedilirse bunun sorumluluğunu taşıyamaz. Sarıgül aday adayı olursa, Kadıköy gibi bazı ilçelerin başkan adaylarını birlikte belirleme şartıyla Tekin, adaylıktan çekilir' görüşünü savunuyorlar.
 
YARIM PUANI GÖRÜRSE VAZGEÇECEK
 
Gazeteport'un haberine göre, Gürsel Tekin ise adaylıktan tek bir durumda çekileceğini belirterek, ' 'İstanbul'da benimle birlikte halen 3 aday var. Sarıgül de aday adayı olursa, bütün adaylar çıkar, yarışır. Yapılacak kamuoyu yoklamalarında bir rakibimin yarım puan bile önde olması durumunda, ben adaylıktan çekilirim' dedi.
 
BÜYÜK İLÇELERİN DURUMU ÖNEMLİ
 
İstanbul'da halen 15 ilçede Chp'li Belediye Başkanları görev yapıyor.Kadıköy, Bakırköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Beykoz ve Beşiktaş gibi Chp'li başkanların olduğu büyük ilçelerin oyları, 2014 Mart ayında yapılacak Büyükşehir seçimi için de önemli ağarlık oluşturuyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER