TÜRK EĞİTİM-SEN DEN ANLAMLI TEKLİF ...

Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi, Prof.D. Aziz Sancar ın adının İstanbul da bir okula verilmesini teklif etti.

TÜRK EĞİTİM-SEN DEN ANLAMLI TEKLİF ...
   Türk eğitim-Senin İstanbul da bulunan 10 Şubesinin, Şube Başkanlarınca imzalanan teklif İstanbul İl Milli  Eğitim müdürlüğüne sunuldu.   
    
     Mardin'in Savur ilçesinde, orta gelirli bir çiftçi ailesinin sekiz çocuğundan yedincisi olarak dünyaya gelen,Prof.Dr. Aziz SANCAR , Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik bölümü öğretim üyesi, Türk kökenli, Türk ve Amerikan vatandaşı bilim insanı. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı. Ödüle ABD'li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl ile birlikte layık görülen  Sancar daha önce de kanser tedavisinde sirkadiyen saat kullanımıyla ödüller almıştı. Kanser oluşumunda ve tedavisinde önemli bir unsur olan DNA onarımı üzerinde yıllardır çalışan Sancar bu mekanizmayı 35 yılda çözdüklerini, ancak bunun hastalara ulaşmasının biraz zaman alacağını ifade etti.
 
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER