VURAL'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Oktay Vural, "Sonucu açıklanmayan çözüm, federal bir yapıdır ve üniter devleti yıkmaya çalışmaktır." dedi.

VURAL'DAN  ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural BENGÜ TÜRK'te Gazeteci Metin Özkan'ın sunduğu YÜZ YÜZE programına konuk oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Oktay Vural, "Sonucu açıklanmayan çözüm, federal bir yapıdır ve üniter devleti yıkmaya çalışmaktır." dedi.
 
İşte Vural'ın o çarpıcı açıklamaları:
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural çözüm süreciyle ilgili olarak hükümete ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Vural çözüm süreciyle ilgili olarak:
 
"Esas çözüm özerklik ve federal bir yapıdır ve üniter devleti yıkmaya çalışmaktır. Bu yüzden çözümün ne olduğunu açıklamıyorlar. Bunlar milleti yiyeceklerini zannediyorlar. Halkı ürkütmeden yolmak istiyorlar.
 
Halkı alıştırmak için özerklik yok ademi merkeziyetçilik var deniyor. Bu siyasi birliğimizi ortadan kaldırmaya yönelik bir projedir. Çözüm süreci denilen şey Türk Milleti'ne alıştıra alıştıra, parsel parsel milli devlet ve üniter yapının yıkılmasını kabul ettirmektir. Amaç ve hedef devleti ve milleti yeniden tanımlamak, böylece milleti etnik kimliklere ayrıştırmaktır.
 
Yüzyıl önce Sevr anlaşmasını imzalayanlar ve barış diyenler bugün çözüm diyorlar. O gün kendi polis teşkilatlarını kurmuşlardı bugünde aynı. O gün de jandarmayı kendilerine bağlamışlardı bugünde aynı. Milli egemenlik yerine tek kişilik oligarşi ve tek adam zihniyeti hakim olmaya başladı.
 
Irak'ın ve Suriye'nin federatif yapıya dönüşmesi 1995'te açıklandı. AKP bunun Türkiye ayağına hizmet ediyor. 30 Ağustos 2005'te dönemin başbakanı ABD'deki Wall Street Gazetesi'ne verdiği demeçte "Türkiye Irak idealine bağlıdır." diyerek Irak'taki federal bölünmeye dair mesaj veriyor.
 
MHP olarak biz entegrasyondan yanayız. Yurdun her bölgesinde İstanbul'da, İzmir'de Diyarbakır'da insanlar aynı hizmetten ve imkanlardan yararlanmalı. Almanya'daki Türklerin nasıl Almanya'ya entegrasyonu isteniyorsa bizde Türkiyede'ki vatandaşlarımızın Türk Milleti'ne entegrasyonundan yanayız." dedi.
 
AKP-HDP İTTİFAKI
 
Vural AKP-HDP ittifakıyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
"Bunlar anlaştılar. HDP barajı geçerse AKP-HDP, geçmezse yeniden AKP hükümeti istiyorlar. Bunu gizli olarak yapıyorlar. O yüzden HDP'nin bazı keskin isimlerinin üstü çizildi."
 
MİLLETİN DEVLET KURUMLARINA GÜVENİ KALMADI
 
Oktay Vural, AKP'nin milletin devlet kurumlarına olan güvenini yıktığını söyleyerek şöyle devam etti:
 
"Bir millet ve bir devlet büyük mücadelelerle inşa edilir. Milleti millet yapan değerler vardır, bir milleti yıkmak için milleti ile değerleri arasındaki rabıtayı kesmek gerekir. Bunlar bizim olan değerleri başkalarının diye anlatıyor. Bunlar kültürümüzü ayrıştırıyor. 
 
Bizim milli kimlik adımızı etnik kimliklere bölüyorlar. Vatandaşlarımız devletin kurumlarına artık güvenmiyor. Ak yargı-Paralel yargı oluştu. Ak polis-Paralel polis oluştu.
 
Cumhurbaşkanı; başbakana, AKP'ye ve bakanlar kuruluna güvenmiyor. Ama Kabataş'a ve olmayan birşeye güveniyor. AKP yönetimindeki devlet artık milletin hizmetinde değil. Peki bu halk nasıl güvenecek?"
 
AKP, AKSARAY ve 7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİ
 
Vural, 7 Haziran'daki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve 17/25   Aralık yozsuzluk iddialarına ilişkin:
 
"Kaçak Saray israftır. İsraf karadeliktir. 17/25 yolsuzluğunu yapanlar bir çetedir. Bu halk bunları asla unutmayacak. 
 
Her oyun bir vebali vardır. 7 Haziran'da sandıkta milletin ittifak yapması gerekir. MHP olarak milli değerlerimize sahip çıkalım diyoruz. AKP'ye ve CHP'ye oy veren vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Artık ortak bir paydada buluşalım" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER