2019 Yılında Bunlara Uymayanlara Ağır Cezalar Kesilecek

2018' in son günü itibariyle kamuoyuna aktarılan yeni çevre düzenlemeleri büyük ses getirdi. 

2019 Yılında Bunlara Uymayanlara Ağır Cezalar Kesilecek

2019 yılı itibariyle çevreye zarar veren, belirtilen kurallara uymayan, araçlarını belirtilen özelliklerde donatmayan ya da çevreye dolayı yoldan farklı kötü etkiler bıraktığı tespit edilen kişilere milyonlarca liralık cezalar kesilecek. 

2019 cezaları tüm vatandaşları kapsayacak ve bu cezaları yemek istemeyen vatandaşların son derece dikkatli ve duyarlı olması gerekecek. 

Çevreyi kirletenlere ağır cezalar yolda

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren araçlarının egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan araç sahiplerine bin 546 lira ceza kesilecek. Araçların çevreye verdiği zararın önlenmesinde önemli bir işlem olan egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan araç sahipleri, bu cezayı ödemek zorunda kalacaklar. 

İlgili yönetmeliklerle de koruma altına alınan, emisyon şekillerinin dışına çıkan araç sahipleri ise daha ağır cezalara çarptırılacak ve 4 bin TL' ye yakın idari para cezalarını ödemek durumunda kalacaklar.

İşletmelere 72 bin lira ceza

Hava kirliliğine yarattığı etkiler nedeniyle izinsiz ve kurallara aykırı şekilde kurulan, yönetmelik standartlarının dışına çıkan ya da tamamen kaçak yapılanmaya yönelik olarak açılan bu işletmelerin tespit edilmesi halinde de 72 bin lira ceza kesilecek.

Konutlarda gürültüye bin 192 lira ceza

Oturmakta olduğu konutlarda aşırı gürültü yaparak gürültü kirliliği oluşturan vatandaşlara bin 192 TL idari para cezası kesilecek. Ulaşım araçlarında bu gürültü kirliliğinin cezası ise 3 bin 600 lira olarak aktarılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER