Açma Kapama Cezalarına Zam Geldi! Vatandaşlara Kötü Haber

Hepimiz evlerimizde, iş yerlerimiz elektrik, İnternet, doğalgaz gibi imkanlardan yararlanıyoruz. 

Açma Kapama Cezalarına Zam Geldi! Vatandaşlara Kötü Haber

Bu imkanlar için de kullanım bedellerimiz doğrultusunda faturalandırılıyor, bu faturaları ödemekle yükümlü hale geliyoruz.

Elektrik, internet ve doğalgaz faturalarının zamanında ödenmemesi durumunda gecikme faizi uygulanıyor. Gecikme faizin ardından da iki ayı aşmış bir sürede faturaları ödemezsek, mevcut aboneliğimiz kesiliyor ve bu imkandan artık borcumuzu ödeyene kadar yararlanamıyoruz. 

Daha önce şüphesiz hepimizin başına gelmiş ya da gelebilecek bir olay olan bu durumda, ödenmemiş borçtan dolayı kesilen hizmete, şirketler tarafından açma kapama bedeli olarak cezalar yansıtılıyor. İşte uygulanan bu cezalara da zam yapıldı.

Faturaları ödenmemiş, hizmet kesilmişse açma kapama cezası devreye giriyor

Kişilerin ödenmemiş faturalarından dolayı herhangi bir hizmeti sonlandırılmış yani elektrik, internet ya da doğalgaz kullanımı kesilmişse; şirketler tarafından fatura borcu ödense dahi hizmete açma kapama bedeli yansıtılıyor ve bir sonraki ayda faturalandırılıyor. 

Bu faturalandırmada vatandaşların karşısına çıkan açma kapama bedeli, hizmete ya da şirkete göre değişiklik gösterebiliyor. Açma kapama bedellerine de yeni dönemde zam uygulandı. Herhangi bir borcundan dolayı hizmeti kesilen vatandaş, artık açma kapama bedeline daha fazla para ödemek durumunda. 

01 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 açma kapama bedeli tahsil edilecek. Cep telefonu operatörlerinde ise bu bedel 25 TL olarak kayıtlarda yerini alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER