AK Parti'de Büyük Değişim: Cumhurbaşkanı Erdoğan Düğmeye Bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ağustos'ta kongrede AK Parti yönetiminde büyük oranda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. 

AK Parti'de Büyük Değişim: Cumhurbaşkanı Erdoğan Düğmeye Bastı

AK Parti'nin 18 Ağustos'ta yapılacak büyük kongresinde partinin en üst karar organı olan 50 kişilik MKYK'da büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, değişimin ilk mesajını hafta başı toplanan MYK'da verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan MYK'nın, en önemli gündem maddesini büyük kongreye yönelik hazırlıklar oluşturdu. Kongrenin konsepti, sloganları, gelen misafirlere dağıtılacak kumanyaya kadar tüm hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz bir çıkış yaparak, 50 kişilik MKYK için kurmaylarından isim istedi. 

AK Parti kurmayları, Erdoğan'ın bu talebini "Belli ki parti yönetiminde büyük değişiklikler yapılacak ve bunu da tek başına yapmak istemiyor. Sorumluluğu parti yönetimine de dağıtıyor.

KONGRENİN YABANCI KONUKLARI

AK Parti kongresi için, yabancı ülkelerin devlet başkanlarına, büyükelçilere ve HDP dışındaki siyasi partilere davet gidecek. AK Parti kurmayları, en az 50 ülkeye davet gönderileceğini dile getirdi.

TÜZÜĞE BAŞKANLIK UYUMU

Kongrede, AK Parti'nin tüzüğü de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyumlu hale getirilecek. Büyük kongre delegelerinin sayısı eski sistemdeki 550 milletvekili sayısına göre belirlendiğini hatırlatan parti kurmayları, milletvekili sayısının 600'e çıkması ile tüzükte buna uygun değişikliğe gidileceğini söyledi. Tüzükteki, 'Başbakan' ve 'Bakanlar Kurulu' ifadeleri de yeni sisteme uygun olarak ayıklanacak.

MALAZGİRT'E GÖRKEMLİ ANMA

MYK toplantısında Erdoğan, 25-26 Ağustos'ta yapılacak Malazgirt zaferi yıldönümü törenlerinin Çanakkale zaferine benzer şekilde geleneksel hale getirileceğini söyledi. 

Bunun için her sene görkemli törenler yapılacağını belirten Erdoğan, önceki günkü grup toplantısında "Şimdiden 26 Ağustos Malazgirt anma törenlerine hazırlanın. 25-26 Ağustos inşallah Malazgirtli olacağız.

BAKANLAR GRUP TOPLANTILARINA KATILABİLECEK

Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda, bakanların Meclis çalışmalarına nasıl katılacaklarına yönelik ilkeler de belirlendi. Buna göre, bakanların AK Parti'nin Meclis grup toplantılarına katılması konusunda görüş birliğine varıldı. 

MYK'da yapılan bu değerlendirme sonrasında, Ankara'da bulunan tüm bakanlar, önceki gün yapılan AK Parti Meclis grup toplantısına davet edildi. 

AK Parti kurmayları, 1 Ekim'de başlayacak yeni dönemde, aynı sistemin olacağını söyledi. Bakanların komisyon toplantılarına katılımın ise komisyonun davet yazısı üzerine olabileceği, Genel Kurul çalışmalarına katılamayacakları görüşü benimsendi.

Kaynak : Türkiye

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER