Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sağlık Durumuna İlişkin Endişe Etmeye Gerek Yok, Ben İyiyim

Almanya Şansölyesi, Finlandiya Başbakanı Antti Rinne ile görüşmesi sonrası yapılan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sağlık Durumuna İlişkin Endişe Etmeye Gerek Yok, Ben İyiyim

Merkel, Rinne'yi resmi törenle karşılaması esnasında tekrar titreme nöbeti geçirmesinin hatırlatılması üzerine, ''Endişe etmeye gerek yok, iyiyim ayrıca görevimi yapabileceğimden eminim.''

Hürmüz Boğazı'nın güvenliği konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Merkel, bu konuda da bir karar verilmediğini söyledi.

Merkel, Umman Körfezi'nde ticari gemilerin saldırıya uğraması sonrası ABD'nin ticari gemilerin korunmasına yönelik uluslararası koalisyon planlarına dair tartışmaların sürdüğünü söyleyerek, "Almanya olarak bu tartışmalara biz de katılıyoruz ancak tartışmalar henüz bitmediği için bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim.''

IMF Başkanı Avrupalı olmalı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanlığı için aday gösterilen Christine Lagarde'dan boşalacak Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı konusuna dair Merkel, "IMF Başkanı'nın Avrupalı olması gerektiğini düşünüyorum. Dünya değişti, bunun için mücadelemiz gerekecek."

Merkel, Yunanistan'la imzalanan kurtarma anlaşmasında değişiklik konusunda Avro Bölgesi maliye bakanları ile aynı düşüncede olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın Yeni Başbakan Kiriakos Miçotakis ile telefon görüşmesi yaptığını belirten Merkel, daha çok ekonomik büyüme için reform programının hemen uygulanması konusunda Miçotakis'in kendisine söz verdi.

Salı günü Brüksel'de toplanan Avro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan'la imzalanan kurtarma anlaşmasında Atina ile bazı hedefler üzerinde anlaşılmış olduğunu ve bunların değişmeyeceğini belirtmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER