Avrupa Birliği Bakanlığı Artık Yok! İşte Yeni İsmi

Kapatılarak Dışişleri Bakanlığı'na bağlanan Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yeni yapısı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle belirlendi. 

Avrupa Birliği Bakanlığı Artık Yok! İşte Yeni İsmi

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre, AB ile ilişkiler ve katılım görüşmelerini Avrupa Birliği Başkanlığı yürütecek. Başkanlığın başına Dışişleri Bakanı tarafından belirlenecek bakan yardımcıların biri getirilecek.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte kapatılan Avrupa Birliği Bakanlığı, yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakanlığı'na bağlandı ve Avrupa Birliği Başkanlığı ismini aldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre, Dışişleri Bakanlığı çatısı altında çalışacak olan AB Başkanlığı, merkez ve yurt dışı olmak üzere iki ayrı teşkilata sahip olacak. 

Dışişleri Bakanı tarafından belirlenecek bakan yardımcılarından birisi Avrupa Birliği Başkanlığı görevini yürütecek ve AB'de sağlanan katılım öncesi mali yardımlara dair Ulusal Yardım Koordinatörü olarak görev yapacak.

Kararnamede başkanlığın görevi olarak ise, Türkiye'nin AB üyeliğine hazırlanmasına yönelik yapılacak çalışmaların yönlendirilmesi, izlenmesi ve koordinasyonu ile üyelik sonrası çalışmaların koordinasyonunu yürütmek olarak tanımlandı.

Avrupa Birliği Başkanlığı, 6 hizmet biriminden oluşacak. Kararnameyle belirlenen bu birimler ise şu şekilde:

AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü

Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü

Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Hukuk Müşavirliği

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Kaynak : Habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER