Bakan Soylu Açıkladı! Kandil’de ABD’nin Kirli Oyunu

Bakan Soylu Bazı devletlerin istihbarat servisleri terör örgütlerine eğitmenler gönderiyor. Silah ve para desteği sağlıyor. Stratejik ortağımız Amerika, Kandil'e gidiyor orada yeni silahları tanıtıyor. Nasıl psikolojik harp yapılması gerektiğini tek tek anlatıyor. Medyanın nasıl kullanılması gerektiğini teker teker anlatıyor. 

Bakan Soylu Açıkladı! Kandil’de ABD’nin Kirli Oyunu

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan ilk yerli savunma zirvesi Ankara'da yaptığı. Sınır güvenliği ve askerî radar alanında yerli ve milli projeler, ilk defa yapılan I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde tanıtıldı.

Zirve kapsamında yerli savunma sanayinin en son teknolojiyle ürettiği 15 yeni proje de ilk defa görücüye çıktı. Savunma sanayinin tüm temsilcilerinin stant açtığı zirveye; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal de katıldı.

Askerî radar ve sınır güvenliği konusunda en son teknoloji ve hizmetlerin görülüp test edilmesi ve birbirleriyle kıyaslanması için önemli bir platform oluşturan zirve, savunma sanayi için üretim yapan sektör devleriyle küçük ve orta ölçekli firmaların da buluşma noktası oldu.

Zirve kapsamında ayrıca sınırların korunması için son teknoloji ile üretilmiş Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlayacak 15 yerli ve millî projenin tanıtımı da yapıldı. 

Birçok yerli ve millî ürünün sergilendiği zirvede; sınır ötesi operasyonlarda ve sınır güvenliği için İHA kullanımı hakkında savunma uzmanları sunum yaptı.

Sınır karakollarında prefabrike betonarme kabul toplanma merkezleri tanıtıldı. Mobil sınır güvenlik sistemleri teknolojisi hakkında bilgi verildi. Savunma Sanayi Başkanlığının (SSB) ana destekçisi olduğu zirveye MÜSİAD Ankara ev sahipliği yaparken, zirvede ASELSAN, SCANDİUM, FNSS, HAVELSAN, ROKETSAN, Turaç, İşbir Elektrik Sanayi gibi sektörün önemli kurumlar yer aldı.

Yerli ve millî olarak geliştirilen ürünler yurt dışında daha çok ihracatın artması için zirvede yabancı firmalar yer almadı. Zirvede tanıtılan ürünler arasında HAVELSAN'ın geliştirdiği ‘Erken İkaz' sistemi, ‘Işınım' x-ray tarayıcı, ‘ ‘Görsen' görüntü sensörü ve ‘Sezgi' hareket tespit sensörü tanıtıldı. 

Zirvede en dikkat çekici ürün ise ‘dronsavarlar' oldu. Yüzde yüz yerli imkânlarla Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dronsavar silahlar zirvede büyük ilgi gördü.

Zirvede konuşan Soylu, devletlerin istihbarat servisleri üzerinden terör örgütlerine destek verdiğini açıkladı ve Amerika'nın adını açık açık söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER