Belediye Şehit Sinop'lu Değil Diyerek Olmaz! Dedi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 35 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl'ın eşi Nermin Ağıl, Sinop Belediyesine eşinin isminin yaşatılması için dilekçe verdi. Belediye Meclisi bu talebi reddetti.

Belediye Şehit Sinop'lu Değil Diyerek Olmaz! Dedi

2017 Yılında PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen ve Tokat'ın Turhal İlçesinde toprağa verilen Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl'ın eşi Sinop'lu Nermin AğılSinop Belediyesi'ne eşinin isminin yaşatılması için dilekçe verdi.  

Ağıl, ikamet ettiği Ada Mahallesi Su Deposu 2 Nolu Sokakta park yapılması ve bu parka şehit olan eşinin isminin verilmesini istedi.

BELEDİYE ŞEHİT SİNOP'LU DEĞİL DİYEREK OLMAZ DEDİ

Sinop Belediyesi 08.01.2019 Tarihli Meclis toplantısında bu konuyu görüştü. Yapılan görüşme sonucunda ise, oy çokluğu ile, "Şehitlerimizin isimlerinin doğup büyüdüğü yerlerde verilmesinin daha uygun olacağı" kararı alındı. 

Belediye Meclisinin aldığı bu karar, başta şehit eşi Nermin Ağıl olmak üzere birçok kişiyi üzerken, " Şehit vatan için canını verir, nereli olduğunun bir önemi yoktur. Belediye Meclisinin aldığı bu karar, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir" yorumlarına neden oldu.

EROL ÖZÇELİK'DEN TEPKİ

Geçtiğimiz gün MİDDER Sinop Şube Başkanlığından istifasını duyuran Erol Özçelik, sosyal medya hesabından bu karara çok sert bir tepki gösterdi. 

Belediye Meclisi aldığı kararla bu talebi redetti. Şehidin isminin ölümsüzleşmesi, o cennet mekan ismin gelecek nesillere aktarılması için yapılacak zarif hareketi maalesef Sinop Belediyesi Sinop doğumlu Şehit Eşinin Şehrimizde bir caddeye verilme isteğine karşı; Şehitin Sinop nüfusuna kayıtlı olmadığını gerekçe göstererek reddetti! Bu karara imza atan Başta Belediye Başkanı olmak üzere Meclis üyelerini kınıyorum. 

Partinizden seçimlerde aday olduğunuzda Nüfustaki Kütüğe göre oy vermedi bu millet ;10 yıldır sinop'lu olmayan Belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı bu şehirdeki insanların ödediği vergilerle maaşını aldı, sizce bu doğru ama Kütüğü Sinop nüfusuna kayıtlı Şehit eşinin isminin bir caddeye verilmesi yanlış bu memleketin kızı şehit eşine bunu reva görenleri kınıyorum Şehidim affet bizi senin Can verdiğin vatanın bir karış toprağı olan Sinop'ta adını yaşayamadık. 
Yazıklar olsun. Bu karara imza atanlara"

 Sinop Belediye Meclisinin bu kararı kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2019, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER