Bu İllerde Oturanlar Dikkat! Meteoroloji Sağanak İçin Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan son tahminlere göre; yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Bu İllerde Oturanlar Dikkat! Meteoroloji Sağanak İçin Uyardı

Yağışlar; öğle saatlerinden sonra Aydın ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı iç kesimlerde mevsim normallerin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. 

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 

İstanbul: Parçalı zamanla az bulutlu 32

İzmir: Parçalı zamanla az bulutlu 34

Bursa: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Adana: Parçalı ve az bulutlu 34

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 28

Trabzon: Parçalı bulutlu 28

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER