Bunu Yapanlar Dikkat Risk Altındasınız

25 yaşındaki Chen soyadlı bayan, Tayvan'da sekreter olarak çalışıyordu. Telefonunu sık sık kontrol etmeyi ve işle ilgili mesajlara en kısa sürede yanıt vermesini gerektiren bir işte çalışan Chen, daha kolaylık olması açısından 2 sene önce telefonunun ekran parlaklığını maksimum seviyeye çekti. 

Bunu Yapanlar Dikkat Risk Altındasınız

Chen telefonundan dizi izlerken bile cihazı maksimum ekran parlaklığında tuttu. Ultra parlak ekranına alışan Chen, geçen yılın Mart ayında gözlerinde rahatsızlık hissetmeye başladı.

Kanlı gözlerle uyanmaya ve gün boyunca bulanık görmeye başlasa da hemen tıbbi yardım istemedi. Bunun yerine suni gözyaşı ile kendini tedavi etmek istedi. Fakat bu da işe yaramadı.

Dört ay sonra sol gözünde acı çekmeye başladığında pes edip bir doktora gitti.

İlk muayenede, Pingtung Fuying Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde profesör Hong Qiting, Chen’in gözlerindeki kan damarlarının tıkandığını ve sol korneası üzerindeki 500 küçük delik oluştuğunu keşfetti.

Durumunun daha da ağırlaşması üzerine hemen steroid tedavisine başlandı ve Chen'in üç gün içerisinde durumu düzelmeye başladı.

Apple Daily'e konuşan Hong, genç bayanın akıllı telefon ekranının 625 lümen parlaklığa sahip olduğunu fakat maksimum 300 lümende cihaz kullanılması gerektiğini belirtti. 

Profesör, özellikle karanlık bir odada bu kadar parlak ışığa bakmanın korneada çok ciddi hasarlar oluşturabileceğini söyledi. 

Hong, parlaklığı çevre ışığına göre ayarlayan otomatik parlaklık ayarını kullanmayı veya cihazın 250 lümene manuel olarak ayarlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER