Büyük Müjde! 1.015 Lira Destek Verilecek

Çalışan anneler için sunulan kreş desteği yükseltildi. Buna göre çocuk başına 304 lira olan destek, asgari ücretin yarısına yani 1.015 liraya çıkarıldı.

Büyük Müjde! 1.015 Lira Destek Verilecek

Bayanların ve özellikle annelerin iş gücünde daha çok yer almalarını sağlayacak tedbirler alınmaya devam ediyor. 7103 Sayılı Torba Yasa ile bayan çalışanlara yapılacak kreş yardımı gelir vergisinden istisna tutuldu. 

Çocuk başına 304.35 liralık istisna tutarı 1.014.75 lira oldu. İşverenin kreş parası olarak çalışanlara ödediği miktar da vergi dışı bırakıldı. 

Kreş ve gündüz bakımevi hizmetinin doğrudan işveren tarafından verilmesi durumunda, herhangi bir sınırlama getirilmiyor. 

Hizmetin başkaları tarafından verilmesi durumunda ise bazı şartlar gerekiyor. Öncelikle hizmetin özel sektör kuruluşundan alınması isteniyor. 

Ayrıca ödemenin işveren tarafından doğrudan ilgili kuruma yapılması gerekiyor. Hizmet sağlayan kreş ya da bakımevine yapılan ödemelerde ise 1014.75 liralık bölüm vergiye tabi olmuyor.

SAYI SINIRI YOK

Burada çalışan annenin kaç çocuk için destekten yararlandığına bakılmıyor. Şu anda geçerli brüt asgari ücret 2.029.50 lira olarak uygulanıyor. Buna göre de gelir vergisi istisnası sonrası gelir vergisindeki düşüş çalışanın maaşına eklenecek ya da maaştan kesinti yapılmayacak.

Kaynak : Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER