Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Bin İstihdam Müjdesi Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İl Seçim İşleri toplantısında yaptığı konuşmasında önemli ifadelere yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Bin İstihdam Müjdesi Verdi

Açıklamasında tüm teşkilatın dinç olması gerektiğini, çalışmaların hız kesilmeden devam etmesi gerektiğini vurgulayarak; kamuoyuna 10 bin istihdam müjdesini de aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde gerçekleştirerek, yürütülen projeler hakkında bilgilendirmeler sağladı. 

Bugünde burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgili bir müjdeyi açıklamak istiyorum. 2001 yılında yayımlanan şeker kanununda NBŞ kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti, biz bu kotayı geçtiğimiz yıl yüzde 5'e düşürmüştük, bir adım daha atıyoruz, NBŞ kotasını yüzde 2.5 'a düşürüyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan Nişasta bazlı şeker kotasını düşürmüş oluyoruz. 

Halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bir başka müjdemiz , kömür üretimiyle ilgili. Şu anda Türkiye'de kömür üretimi 20 milyar tona ulaştı.  Bu amaçla bakanlığımıza bağlı kurumlarımıza ait 7 sahayı daha işletmeye açarak, kömür üretimini arttırdık. Geçtiğimiz yıl 101 buçuk milyon ton kömür üretimiyle cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. 

Bu vesileyle Manisa Soma'daki kardeşlerimize müjde vermek istiyoruz. Buradaki sözleşmeler sona ermek üzeredir, buradaki madenler TKİ'ye ait bir şirket tarafından işletilecektir. 

Buradaki işçilerin tamamı kadrolu olarak (2400 işçi) aynı maaş ve şartlarda çalışmaya devam edecektir.

Soma'daki yeni işletmeye açılacak sahalarda yatırımcılarımız 10 bin kişiyi istihdam edecek. Doğalgaz almayan ilimiz de kalmayacak. Böylece nüfusumuzun yüzde 80'i doğalgaz konforundan faydalanabilir hale gelecek. 

İşçilerin tamamı kadrolu olacak ve TKİ bünyesindeki şirkete geçirilecek

Maden ocaklarının işletmesinin Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) bünyesine ait bir şirkete geçirileceğini ve buradaki işçilerin de kadrolu olarak maaşlarından, çalışma koşullarından kayıp yaşamadan çalışmalarına devam edeceklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, işletmeye açılacak yeni sahalarla birlikte toplamda 10 bin kişinin istihdam edileceğini aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER