Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’tan Faiz Eleştirisi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da Orhan Gazi Camii'nde kıldırdığı sabah namazı sonrasında cemaate vaaz verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’tan Faiz Eleştirisi

Prof. Dr. Erbaş, "Bu sohbetimizde Allah için çalışmak nasıl olmalı bununla ilgili birkaç ayet-i kerime ve birkaç hadis-i şerifi izah ederek, anlamaya çalışarak tamamlayacağız sohbetimizi.

Biz Allah için varız, Allah'a ibadet etmek için, onun rızasını kazanmak için yaratıldık. Ve yine ona dönücüleriz, ona döneceğiz. Allah'a döneceğiz, yeryüzünde bulunma gayemiz, dünyaya gönderilme gayemizde bu.

Sistemin faiz üzerine kurulduğunu söyleyen Erbaş, "Eskiden insanlar karanlıklar içerisindeydi. Her taraf cehalet ile dolmuştu, putlar ile dolmuştu. İnsanlar pazarlarda köle olarak satılıyordu. Faiz, tefecilik almış başını gidiyordu.

Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu, kabile savaşları ve ırkçılık vardı. Bunların hangisi şimdi yok. Irkçılık mı yok, ırkçılıktan dolayı savaşlar mı yok?

Var, hatta örgütler kurduruluyor o örgütlerle savaşlar yaptırılıyor. Faiz mi yok, faizcilik mi yok? Hem de sistematik bir şekilde yapılıyor, sistem faiz üzerine kurulmuş. Bu şekilde insanlar harama, haramla iştigal ettiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER