Emekliye Bayram İkramiyesi ne Zaman Ödenecek?

Hükümet ilk olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda başlattığı emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesine dair uygulama, yarın ikinci defa yapılacak. 

Emekliye Bayram İkramiyesi ne Zaman Ödenecek?

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri'nin 1.000 TL'lik bayram ikramiyeleri 16 Ağustos'ta hesaplarında olacak. Emekli Sandığı'na tabi emeklilerin ikramiyesi ise 17 Ağustos'ta ödenecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un, 7 Ağustos'ta yaptığı ikramiye ödemesine dair açıklama şöyle:

Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında bayram ikramiyesi ödemelerimizle emeklilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

BAĞ-KUR VE SSK EMEKLİLERİNE 16 AĞUSTOS, EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİNE 17 AĞUSTOS'TA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEYECEĞİZ

16 Ağustos'ta BAĞ-KUR ve SSK, 17 Ağustos'ta Emekli Sandığı emeklilerimize yapılacak bayram ikramiyesi ödemeleri hayırlı, uğurlu olsun.

Emeklilerimizin bayram ikramiyesi ödemesi dosya başına 1.000 (Bin) TL olarak gerçekleştirilmektedir. Birden çok dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir.

Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır.

11.767.550 Emeklimize 10.417.886.693 TL Bayram İkramiyesi Ödeyeceğiz

Kurban Bayramı için toplam 11.767.550 emekli ve hak sahibine, toplam 10.417.886.693 TL bayram ikramiyesi olarak ödenecektir.

Kaynak : SGK Rehberi

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2018, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER