Evinin Bahçesinde Görünce Büyük Şok Yaşadı

Kocaeli’ İzmit ilçesine bağlı Çağırgan Mahallesi’nde yaşamakta olan 45 yaşındaki Ömer Faruk Kırçın, evin bahçesinde 20 santim boyunda halk tabiriyle “ekmek kurbağası” olarak adlandırılan kara kurbağa ile karşılaştı.

Evinin Bahçesinde Görünce Büyük Şok Yaşadı

Kurbağanın büyüklüğü sebebi ile büyük şaşkınlık yaşayan Kırçın, yaralı kurbağanın iyileşmesi için hemen seferber oldu. Kurbağayı bir an önce iyileştirebilmek için aracıyla yola çıkan Kırçın, evine 27 kilometre uzaklıkta kent merkezinde özel bir veteriner kliniğine götürdü. 

Hem büyük şaşkınlık hem de üzüntü içinde veteriner kliniğine gelen Kırçın, kurbağaveterinerlere teslim etti. Veterinerler tarafından tedavi altına alınan kurbağanın çene kısmında kırıkların olduğu ve dilinin de parçalandığı tespit edildi.

Hemen ameliyata alınan kurbağanın buz ile metabolizması yavaşlatılıp dilindeki ve çenesindeki kesiklere dikiş atıldı. Yapılan ameliyattan sonra gözetim altına alınan kurbağanın antibiyotik tedavisi yapıldığını söyleyen veteriner kliniği yetkilileri, tedavinin tamamlanması sonrasında hayvanın doğaya tekrardan bırakılacak.

Görünce şaşırdığı yaralı dev kurbağanın ölmesine vicdanının razı olmadığını söyleyen Ömer Faruk Kırçın, “Arabamın arka kapısını açtım içerisinden malzemeleri indiriyordum. 

Baktım yerde büyük bir kurbağa gördüm. İlk defa böyle bir kurbağa görüyordum. Ezilmesin, kaldırayım dedim. Sonra baktım dilinde bir yara var, kanlanmış ve ayağı da sıkıntılı. Kenara çektim. Sonra işlerimi hallettim, hemen arabamla buraya getirdim

Boyu 20 santim kadar var, bayağı büyük. Dili de böyle çok fena olmuş. İnşallah arkadaşlar kurtarırlar. İlk gördüğümde çok şaşırdım. Kenara aldım hemen köpekler, kediler ezmesin diye. Elime alınca fark ettim, ayağı da kırılmış herhalde. Vicdanım el vermedi, bir kenara atıp ölmesine razı olamazdım.

Kurbağanın ezilme neticesinde dilinde parçalanma ve çene kemiklerinde kırıklar oluştuğunu söyleyen Veteriner Hekim Önder Öztürk, ”Yapılan muayene neticesinde hayvanın üst ve alt çenesinde yırtık ve gözde de bir travma olduğu anlaşılmıştır. Biz anestezi riskli olduğu için soğuk bir uygulama yapıp hayvanın metabolizmasının yavaşlamasını sağladık.

Daha sonra anesteziye girdi. İlk önce alt ve üst çenedeki yırtıkları diktik. Gözde de oluşan travma için antibiyotik kullanımı başlattık. Yara olan kısımların enfeksiyon kapmasını engelleyeceğiz. Ağzın yırtık olan bölgelerine pansuman yaparak 5-6 gün içerisinde sağlığına kavuşturmaya çalışacağız.

İyileştikten sonra ormana bırakacağız. Çünkü bu hayvanlar ormanlık, kayalık yerlerde yaşar, şehir hayatına alışık değiller. O yüzden tekrar ormana salacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER