'Herkes İçin Adalet'  sloganıyla yürüyen gençler Uşak'ta

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken haksızlığa uğrayarak işten çıkarıldıkları iddiasıyla 'Herkes İçin Adalet' yürüyüşünü gerçekleştiren Serhan Korkmaz ve Ali Ünlü Uşak'a geldi.  

'Herkes İçin Adalet'  sloganıyla yürüyen gençler Uşak'ta

  Bugün sabah saatlerinde Uşak'a giriş yapan ikili şehir girişinde İhlas Haber Ajansı Muhabirine açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı adalet yürüyüşünü anımsatarak kendilerini en iyi bu yürüyüşü yapanların anlayabileceğini vurgulayan Ali Ünlü, yürüyüşe haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını kamuoyuna duyurmak için başladıklarını söyledi. 

Ünlü; " Adalet adalet diye bağırıp kendi kurumları içerisinde, sosyal belediye diye  tabir ettiğimiz CHP'nin iktidar olduğu belediyelerde adalet kavramının ikinci plana atılması bizi bu yürüyüşte daha çok hızlandırdı. Biz ekmeğimizin emeğimizin peşindeyiz, biz herhangi bir siyasi partinin oy kaybı olsun, oy kazansın diye bu yola çıkmadık. Ben CHP'de yöneticilik yapmış bir insanım. Gönül ister ki adalet bürokrasideki makamlara mevkilere göre belirlenmesin, siyasi dirsek temaslarına göre belirlenmesin. Burada ekmeğinden olan işçiler var. Evlerine ekmek götüren insanlarız. Bir sorun, bir dinleyin. Beni suçluyorlar, gördüğüm usulsüzlüğü söylemişim diye bana cephe aldılar. Benle hiç sorunu problemi olmayan insanlar sırf bürokrasiyle iyi geçinmek için bana cephe aldılar. Ama destek veren insanlar daha çok. O kadar çok ki biz bu yürüyüşün sonunda bize gelen destek mesajlarını arkadaşların izni doğrultusunda CHP ile paylaşacağız"  dedi. 
  Serhan Korkmaz, birlikte yürüdüğü arkadaşıyla işten çıkarılma sebebinin tamamen farklı olduğuna değinerek sözlerine başladı ve konuyla ilgili yasal süreci başlattığını söyledi.

 "Kim suçlu kim suçsuz, kim haklı kim haksız bunu herkes görecek."

Korkmaz belediyeden çıkarılma sürecinden bahsetti. "Adalet diye yürüdük, beraber yürüdük. Adaleti bırakın sesimizi  bile duyuramadık. Günlerce kapılarında yattık mesajlar attık. Ben CHP'nin bütün MKYK üyelerine mail attım, birkaç milletvekiline yazdım, problem nedir diye arayıp beni dinledikten sonra hiçbir şekilde ilgilenmediler. Biz adalet istediğimiz zaman derdimizi bile dinlemiyorlar. Beş gündür yollardayız bizi hiçbir şekilde arayan soran olmadı. Halkımız sağ olsun bize destek veriyor. Bu konunun bir an evvel çözülmesini istiyorum." şeklinde konuştu.
  Evlatlarına kiraladıkları araçla destek veren Ali Ünlü'nün babası Davut Ünlü ve anne Gülşah Ünlü, onları gittikleri güzergahta takip ediyor, geceleri çadır kurarak ve yemeklerini yaparak konaklama ve beslenme ihtiyaçlarını gideriyor. Baba Ünlü çocuklarının haksızlığa uğradığını iddia ederken onlar için destek istedi. Baba Ünlü, "Çocuklarımızın ekmeği için, 10 yıllık emekleri var onun içi yürüyorlar, biz de onlara destek veriyoruz. Benim kamyonum var kamyonu garaja park ettim geldim. Kendi imkanlarımızla yürüyoruz." ifadelerini kullandı. 
  Dertlerini İzmir'de kimseye anlatamadıklarını söyleyen Anne Ünlü ; " Artık Ankara'ya anlatacağız oraya gideceğiz. Babasıyla iki gün belediyenin önünde bekledik Aziz beyle bizi kimse görüştürmedi. Oradaki güvenlikler 'Sizi  azarlar sizinle konuşmaz' dediler. Her kapıyı çaldık bir sonuç alamadık. Bu vatandaşın ne sorunu var da buralarda sürünüyor diye kimse demedi. Benim çocuğum 3-4 kişinin haksızlığına uğradı. Bizim ne derdimiz var, bu sıcakta hepimiz işimizi gücümüzü bırakmışız yollara düşmüşüz. Ben 60 yaşında insanım, oğlum suçlu olsa oğlum suçlusun otur yerine diyemem mi?" ifadelerini kullandı. 
  Beş gün önce İzmir'den yola çıkan grup  4 Haziran Pazartesi günü CHP Genel Merkezi binasının önünde basın açıklaması yapmayı planlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER