İkinci İkramiye İçin Bu Tarihe Dikkat

Emekliler için Ağustos kazanç ayı olacak. Bu hafta; memur emeklilerine aylıkları ödenecek, ikramiye ile SSK ve Bağ-Kur’luya erken maaş takvimi açıklanacak. Bin liralık ikramiye için beklenen tarih 6-10 Ağustos, maaşlar için de 13-17 Ağustos arası.

İkinci İkramiye İçin Bu Tarihe Dikkat

Ağustos, emekliler için ikramiye sayesinde kazanç ayı olacak. Bu ay tüm emeklilere biner lira ikramiye yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bayram sebebiyle erken maaş ödenmesi de gündemde. Memur emeklilerine maaş ödemeleri her ayın 1'i ile 5'i arasında yapılıyor. Bu hafta, memur emeklilerine maaşları ödenecek.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ikramiye tarihi bu hafta açıklanması bekleniyor. İkramiye tarihi açıklanırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine erken maaş müjdesi verilmesi beklentisi de var. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaşları her ayın 17'si ile 28'i arasında ödeniyor. Bazı emeklilerin maaş ödeme tarihleri Kurban Bayramı'na denk geliyor.

GÖZLER SGK'DA

Yasaya göre; ikramiyelerin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi gerekiyor. Biner liranın yatırılacağı tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açıklıyor. Ödemelerin büyük bir ihtimalle 6-10 Ağustos arasında yapılması bekleniyor. 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de erken ödeme kararı çıkarsa maaşlar 13-17 Ağustos arasında yatırılacağı belirtiliyor. Bu durumda Temmuz'da zam alan emekliler, bayrama da aylıkları ve bin lira ikramiyeleri cebinde olacak.

Kaynak : Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER