İl Müdürüne "Görevi Kötüye Kullanmak"tan soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “Görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla Ömer Faruk Yelkenci’ye soruşturma başlatıldı.

İl Müdürüne "Görevi Kötüye Kullanmak"tan soruşturma açıldı

İzinsiz çakarlı araç kullanan ve bu yüzden polis memuru N.Ç. ile tartışan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’ye, İstanbul Valiliği tarafından soruşturulma açılmasına izin verildi. Daha önce açığa alınan polis memuru N.Ç olaydan bir süre sonra görevine iade edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “Görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla Ömer Faruk Yelkenci’ye soruşturma başlatıldı. Yelkenci’nin, soruşturma kapsamında ifadesi alınacak.

Polis memuru N.Ç dilekçesinde İl Milli Eğitim Müdürü olarak kendisini tanıtan kişinin kimlik vermek istemeyerek, “Sen milli eğitim müdürünün görevini biliyor musun? Seninle görüşürüz” dediğini iddia etmişti.

Polis memurunun iddiasına göre olay şöyle yaşanmıştı:

“Araç ve şahıslar olay yerindeyken asayiş şube müdürlüğüyle yaptığım telefon konuşmasında ilgili şahıslar hakkında herhangi bir işlem yapmamam istendi. Ben de ‘Kanun ve yönetmelikler ne emrediyorsa onu yapacağım dedim. Daha sonra uygulama noktasına İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. ve Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı B.B. gelerek bana ‘Sen kimsin bu araca işlem yapıyorsun? Hadi git burdan’ diyerek beni görev yerimden kovarak görevimi yapmamı engelledi. Ben de kendisine ‘Emri yazılı verin uygulayayım’ dedim. Araç kontrol yapılmadan bırakıldı, araç olay yerinden ayrılıp Avrasya Tüneli’ne girdi. Bunun üzerine olayla ilgili tutanak tuttum. Polise karşı gelerek kimlik vermeyen, aracını aratmayan, beni görevim başında tehdit eden araçtaki iki şahıstan ve bu iki şahıs hakkında işlem yaptırmayan, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. hakkında kolluk kuvvetinin görevini engeleme, görevli olduğum noktadan yazılı emir olmadan beni kovması, diğer polis memurları karşısında küçük düşürülmemden dolayı davacı ve şikâyetçiyim.”

28 Şubat'ta Avrasya Tüneli Avrupa girişi Yenikapı uygulama noktasında, yasak olmasına rağmen hızlı bir şekilde emniyet şeridinden giden araç, polis memuru N.Ç tarafından durduruldu. Ardından yaşanan tartışmadan sonra polis memuru araç içindeki şahıslar ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında “Görevi kötüye kullanma”iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 05:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Okan
Okan - 6 yıl Önce

İstanbul Özel Merkez Kayaşehir Açı özel öğretim kursunun teog öğrencisi var. Öğretmenlerin bazılarının lisansı iptal olmuş, bazısı öğretmen bile değil, Mühendislik okuyan öğrenciler öğretmenlik yapıyor. Başakşehir ilçe milli eğitimin bu durumdan haberi var. İki yıldır ruhsatsız kursu korumaktalar. Şikayetlerin hepsini geçiştirip kaçak ve usülsüz kurs kollamaktadır. Kanunlar adamına göre uygu***maktadır. Başakşehir İlçe milli eğitimdeki devlet memurları görevi kötüye kul***maktadır.

SIRADAKİ HABER