İllüzyonist Aref'i Kobra Isırdı: Bakanlık Devreye Girdi

Kamuoyunda illüzyon gösterileriyle bilinen İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'yi, şovlarında kullandığı kobra cinsi yılan ısırdı. 

İllüzyonist Aref'i Kobra Isırdı: Bakanlık Devreye Girdi

Ghafouri'nin tedavisi yoğun bakımda devam etti, sağlığına tekrardan kavuşabilmesi için panzehirin bulunmasına bağlı olduğu bildirildi. 

7 sene evvel Acun Ilıcalı'nın “Yetenek Sizsiniz” programındaki illüzyon gösterileriyle tanınan Aref Ghafouri, bir zamandır Antalya'da beş yıldızlı otellerde gösterisine devam ediyordu. 

Dün öğle saatlerinde gösteri için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi kobra cinsi yılan sağ el bileğinden ısırdı. Aref, bağladığı bir bezle zehrin vücuduna yayılmasını engelleyen Rus asistanı Yana Vinter ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. 

Yılan ısırma ünitesinde ilk tedavisi yapılan Aref Ghafouri’nin kolunda kısmı komplikasyon tespit edildi. Kobra panzehirinin Türkiye'de olmaması sebebiyle, Antalya Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’ün girişimleriyle konu Sağlık Bakanlığına bildirildi. 

Dünyada sadece Mısır ve Fransa'da olan panzehirin getirtilmesi için girişimler devam ediyor. Fakat Mısır’da panzehirin Antalya'ya ulaşma süresi 24 saati geçebileceği belirten Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a sevk edilmeyi istedi. 

Aref Ghafouri’nin yakınların temin ettiği özel uçak ise sabah saatlerinde Antalya’ya geldi. Mısır'ın Türk vatandaşlarına uyguladığı vize sebebiyle ambulans uçak hareket edemedi. 

Dışişleri Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği de Aref için devreye girdi. 

Öte taraf, Aref Ghafouri'nin gösteride kullandığı kobra yılanıyla 3 sene evvel çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından, ‘Ölümle hiç bu kadar yakın olmadım’ notu paylaşmış.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER