İran’dan ABD’ye Petrol Tehdidi Sonuçlarını Göreceksiniz

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD hükümeti İran petrol ihracatını tamamen engellemek istediğini iddia etti. 

İran’dan ABD’ye Petrol Tehdidi Sonuçlarını Göreceksiniz

Ruhani, "ABD bunun ne demek olduğunu anlayamıyor. Zira İran petrolünün ihraç edilmemesi fakat bölge petrolünün ihracatının devam etmesi anlamsız bir ifade. Eğer yapabiliyorsanız İran petrol ihracatını engelleyin, böylelikle neticelerini de göreceksiniz. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsviçre ziyareti kapsamında bu ülkede bulunan İranlılar ile bir araya geldi. 

Ruhani İran’ın içinde bulunduğu dönemde birliğin daha derin bir önem kazandığını söyleyerek, “Birbirimizden uzaklaştığımız takdirde, düşmanımız da komploları çoğaltacaktır. Milletin refah ve kalkınması yönünde çabalamak hepimizin görevidir.

Ruhani, “Hükümetin çabaları, halkımızın da destekleri ile milli hedeflerimizin gerçekleşmesi yönündedir. Biz ilk günden itibaren tüm yabancı taraflara İran milleti ile saygı ve mantık çerçevesinde konuşmaları takdirinde sorunları mantık ve diyalog yolundan giderebileceğimizi tehdit, baskı ve küçümseme yoluna başvurursanız, neticenin yenilgi olacağını söylemiştik. 

Ruhani nükleer anlaşma konusunda “Bizim bu konudaki mantığımız değişmemiştir. Nükleer anlaşmada mantıksız taraflardan biri anlaşmadan çekilerek İran milletine baskı uygulamaya çalışıyor. 

ABD yaptırımların hedefinde İran halkının olduğunu söyleyen Ruhani, “ABD, yaptırımlar sayesinde İran hükümetine karşı baskı uygulamaya çalıştığını iddia ediyor ama ilaç ithalatına yaptırım uyguluyorlarsa, bu İran halkını hedef aldıkları gösteriyor. 

ABD hükümeti İran petrol ihracatını tamamen engellemek istediğini iddia eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "ABD bunun ne demek olduğunu anlayamıyor zira İran petrolünün ihraç edilmemesi lakin bölge petrolün ihracatı devam etmesi anlamsız bir ifade. 

Eğer yapabiliyorsanız İran petrol ihracatını engelleyin, böylece neticeleri ne olduğunu göreceksiniz. 

Ruhani, ABD hükümetinin nükleer anlaşmadan çekildikten hemen sonra İran’a karşı ambargoların tekrardan devreye gireceğini söyleyerek, İran petrol ihracatı da yaptırım uygulanacağını gösteren ifadeler kullanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER