Jandarma Milli Savunma Bakanlığı: PÖH POMEM Alımları Vatan Aşkı Yaşa Takılmamalı

PÖH, POMEM ve MSB alımları Vatan aşkı yaşa takılmamalı sosyal medya ile 32 yaşa yükseltilmesi için çaba harcanıyor. 

Jandarma Milli Savunma Bakanlığı: PÖH POMEM Alımları Vatan Aşkı Yaşa Takılmamalı

Bilindiği üzere Jandarma, MSB bağlı komutanlıklar ve İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Güçlerinin tamamı 30 yaş sınır ile alım yapıldığı üzere mağduriyetler oluşuyor. 

Milliyetçi hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem polis ve asker olmak isteyen kişilerin yaş şartına takılması konusunda farklı düşüncelerini gündeme getirdi.

Sosyal medya üzerinden “vatan aşkı yaşa takılmamalı” ifadeleri ile paylaşımlarda bulunan Erdem, polis olmak için aranan azami yaş sınırının 32 olması gerektiğini ifade etti.

Daha önce sosyal medya üzerinden pek çok kampanya yürüten ve başarıya ulaşan Erdem, bu sefer de polislik için yaş sınırının yükseltilmesini gündemine aldı. Bu çıkış polis olmak isteyen adaylardan da büyük destek gördü. Sosyal medyada oldukça fazla ilgi görmesine ek olarak imza kampanyası da başlatıldı.

Yeni dönemde yapılacak olan POMEM ve PÖH alımları için yaş şartının 32’ye çıkartılması istendi. Yaş haddinin yanlış belirlendiği ve düzeltilmesi istendi. 

Ayrıca diğer kurumlar ile karşılaştırıldığında adaletsizlik olduğu da açık bir şekilde görülmektedir. Zira diğer kamu kurumlarında 1986 yılı esas alınmakta ve buna göre personel alımı yapılmaktadır.

Ancak polisler için 1990 yılı ve sonrası doğanlar başvuru yapabiliyor. İşte bu farklılığın giderilmesi gerekiyor. Ayrıca fiziksel olarak şartları sağlayan adayların yaş nedeniyle elenmesi de makul bir sebep olarak görünmemektedir. 

Yaş şartı hakkında düzenleme yapma yetkisi İçişleri Bakanlığı’na aittir. Küçük bir yönetmelik değişikliği ile bu sorunun üstesinden gelmek mümkün olabilecektir.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER