Kadrolu Çalışan İşçiler Askeri Ücret Kapsamına Girecek mi?

Nisan ayı çervesinde taşeron işçi sıfatıyla çalışan 900 bin işçi kadrolu işçi sınıfana girerek kendilerine kadro bulabilmişlerdi. 

Kadrolu Çalışan İşçiler Askeri Ücret Kapsamına Girecek mi?

900 bin işçinin kadro problemi çözüldükten sonra şimdi de maaş sorunları çözüme kavuştu. Kadrolu sınıfına giren taşeron işçilerin maaşları asgeri ücretin altında kaldığı için herkes tarafından bu soru merak ediliyordu. 

Söz konusu olayla ilgili sendikacıların atmış olduğu adımlara geri dönüt olumlu şekilde yansırken, kadrolu çalışanların maaşları asgari ücretin altınta kalmayacağı açıklandı.

SÖZLEŞMEDE Kİ MADDELER DEVREYE GİRDİ

Ocak ayından itibaren aylık bin 800 olan maaşlarını asgari ücrete çıkaran kadrolu işçiler, TİS kapsamında da yapmış oldukları sözleşmeye göre maaşlarına %4 oranında zam uygulanacağı açıklandı. 

Açıklanan zam oranlarına göre çalışanların maaşları 2 bin 100 tl civarında olacağı açıklandı. Çalıştıkları kurumlarda asgari ücretin üzerinde maaş alan kesimlerin kafasında ki soru işaretlerine de açıklık getirirken bu kişilerin maaaşlarına, sözleşmelerinde yazan oran kadar zam uygulanacağı açıklandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER