Kurban Bayramı Öncesi Emekliye Çifte Müjde

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları hangi gün ve ne kadar yatacak? Bayramın yaklaşması sebebiyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları erken ödenecek. İkramiyenin ise 6-10 Ağustos’ta hesaplara yatırılması planlanıyor.

Kurban Bayramı Öncesi Emekliye Çifte Müjde

Emekliler Kurban Bayramı’nı hem ikramiyesi hem de maaşını cebine koyacak. Ağustos başında biner lira ikramiye ödenecek. Tam tarih ise haftaya belli olacak.

SSK ve Bağ-Kur’lulara erken maaş ödemesi planlanıyor. Emekliler, ağustos ayını rahat geçirecek. Bu ay zamlı maaşlarını alan emeklilere, ağustosta bin lira ikramiye ödemesi yapılacak. 

Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklilerine erken maaş ödenmesi gündemde. Memur emeklilerine, 1-5 Ağustos'ta maaş ödemeleri yapılacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Tüm emeklilerin hesabına biner lira bayram ikramiyesi yatırılacak. Ödeme tarihi büyük ihtimalle bu hafta açıklanacak. Kurban Bayramı 21 Ağustos'ta başlıyor. 
Ayın 20'si bayram arifesi. 18-19 Ağustos da hafta sonuna denk geliyor. Bu sebeple ikramiye ödemeleri 17 Ağustos'a kadar yapılacak. İkramiyenin büyük ihtimalle ayın 6'sı ile 10'u arasında verilebileceği söyleniyor.

EMEKLİYE BAYRAM MÜJDESİ

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş ödemeleri başlayacak. Maaşlarını her ayın 17'si ile 28'i arasında alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine erken ödeme gündemde. Bazı emeklilerin maaş ödeme günlerinin bayrama denk gelmesi. Erken ödeme uygulanırsa, emekliler ayın 17'sine kadar ağustos maaşını cebine koyacak.

EK ZAM GELEBİLİR

Emekliler enflasyon rakamlarına kilitlenmişken, ek ödeme zammıyla umutlandı. Emekli maaşlarıyla birlikte her ay verilen ek ödemenin artırılması gündeme gelmesi, milyonları heyecanlandırdı. 

Türkiye Emekliler Derneği tarafından gündeme taşınan talep, büyük yankı uyandırdı. Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödemenin oranı maaşın yüzde 4-5'i oranda olurken, 2 kat artırılıp yüzde 8'e yükseltilmesi bekleniyor. 

Talep hayata geçerse, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, her ay maaşlarını yüzde 8'i oranda ek ödeme alabilecek. Emeklilerin pek çoğunu ek ödemesi 2 kat artacak.

Kaynak:Güneş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER