Meclis Başkanı Binali Yıldırım: Tartışmalara Son Noktayı Koydu

Binali Yıldırım, Buket Aydın tarafından kendisine sorulan Meclis Başkanlığı göreviyle ilgili soruya "İstifa edeceğim" yanıtını verdi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım: Tartışmalara Son Noktayı Koydu

40 programına katılan Yıldırım'a, Buket Aydın önce şu soruyu sordu;

Evet, şimdi de İstanbul Belediye Başkan adayısınız. Siz bakanlık, başbakanlık, TBMM Başkanlığı yaptınız. Galiba türk siyasi tarihinde de bir ilk olacak değil mi? bütün bunları yapmış bir siyasetçi istanbul'da belediye başkan adayı oluyor. Ki kulislerde sizin bu adaylığı aslında çok da istemediğiniz konuşuldu. 

Bu konuşulanlar doğru muydu? Ya da şöyle sorayım. Neden TBMM Başkanı'yken belediye başkanlığı için yarışmayı kabul ettiniz?" sorusu soruldu.

Binali Yıldırım bu soruyu özetle şöyle yanıtladı;

Bu bir ilk. Mevzuatta TBMM Başkanlığı Belediye Başkanlığı adaylığı düşünülmemiş, kanunlarda yazılmamış. Adaylığım açıklanınca herkes şaşırdı. Hukukçular tartışmaya başladı. 

Kimisi diyor herhangi bir yasak yok, bir kısmı da diyor ki istifa etmelidir. Ben özetle şunu söylemek istiyorum. Benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine çok canım sıkılıyor. 

Bizim İstanbul'u konuşmamız gerekiyor. Anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor. Ben resmen aday bile değilim kaldı ki. Partim açıklamış. Onun için burada açıklıyorum, adaylık sürecim açıklandığı an istifa edeceğim.

KAYNAK: CNN TÜRK

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER