Meteoroloji Tekrar Uyardı: O İllerde Yaşayanlar Dikkat

Yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Tekrar Uyardı: O İllerde Yaşayanlar Dikkat

Yağışlar Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun ve Trabzon`un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre, hava sıcaklığı doğuda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu`nun güneybatısı ile Güneydoğu Anadolu`nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) olarak esecek. 

Bazı illerde beklenen günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu 30 İstanbul: Parçalı bulutlu 32 İzmir: Az bulutlu ve açık 37 Adana: Parçalı ve az bulutlu 35 Antalya: Az bulutlu ve açık 38

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Yağışların doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerine kadar kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Erzurum: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER